Medicii se pregătesc pentru valul de infecții după începerea noului an școlar

O revenire a virusului în toamnă, după începerea noului an școlar, este posibilă și spitalele au început să se pregătească pentru valul de infecții, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Pandemia nu a trecut și s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină și mai rele. La iarnă să fie mai rău.

Apariția și a virozelor înseamnă și dificultăți în diagnosicare. Se poate ca unii să le aibă pe amândouă, de asta recomandăm vaccinarea împotriva gripei sezoniere. (…) Nu avem deocamdată o descreștre evidentă.

La orice moment se poate ajunge la mai rău și la o creștere, mai ales dacă nu se respectă regulile. Acum vedem o scădere, dar e posibil ca în timpul toamnei, când revin oamenii la serviciu, școli, vor duce la o creștere.”, a declarat șeful DSU, la B1TV.

Toamna va aduce noi creșteri ale cazurilor de coronavirus

Read Arafat a precizat că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de cazuri prin întărirea capacității secțiilor ATI.

„Ne așteptăm ca cel puțin în toamnă și iarnă să avem un efect mai mare decât până acum, de asta ne concentrăm pe creșterea capacității secțiilor ATI, pe partea COVID. Am crescut numărul locurilor, am reușit și cu sprijinul dotărilor care au intrat în stocurile strategice la București, Mureș, Cluj, la Brașov urmează să crească numărul paturilor ATI, la Timișoara, Ploiești, la Argeș au ajuns unităților mobile”, a spus Arafat.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here