Cum explică Nelu Tătaru redeschiderea restaurantelor acum, când numărul cazurilor noi de COVID-19 este de 10 ori mai mare ca în vară

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat joi la Digi24 de ce restaurantele se redeschid la interior de la 1 septembrie, acum când sunt constant peste 1.000 de cazuri noi în fiecare zi, spre deosebire de luna iunie, atunci când cereau patronii de restaurante, iar cazurile noi erau de circa zece ori mai mici.

„După cum știți, începând cu 15 mai au fost niște măsuri de relaxare, cu niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acestor activități care erau relaxate. 1 și 15 iunie au avut alte măsuri, graduale, pe care le puteam controla ca și răspândire și 1 iulie, care a mers cu un număr crescut de cazuri, tocmai pe nerespectarea acestor reguli și atunci n-am mai putut face relaxări”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

„Dincolo de aceste creșteri, țin să menționez că pe 23 aprilie, când am avut în prima fază cel mai mare număr de cazuri, 523 eram într-un context în care aveam 4.500 de teste. Astăzi avem 1.500 de cazuri la 25.000 de teste”, a completat ministrul.

„Tocmai acest moment, odată cu terminarea sezonului estival, răcirea vremii în anumite regiuni turistice facă necesară și din punct de vedere economic alte măsuri de revenire la activitate. Discuțiile cu reprezentanții HoReCa au lăsat anumite deschideri spre luarea activității, în contextul în care vor fi niște respectări riguroase ale anumitor reguli. Sunt aceleași reguli, dar sperăm ca de această dată să nu lase de dorit”, a mai spus Nelu Tătaru.

Sursa: digi24.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here