Ludovic Orban: “Restaurantele din hoteluri se vor deschide indiferent de numărul de cazuri”

Restaurantele se vor deschide în interior de la 1 septembrie, a anunţat premierul Ludovic Orban. Vor fi însă restricţii şi măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu covid.

Restaurantele de la hoteluri se vor deschide indiferent de numărul de infectări. În cazul celorlalte însă, se va ţine cont și de alte condiţii.

„Vom încerca orice reluare de activitivitate să se desfășoare în condiții strict reglementate, care să asigure siguranța cetățenilor. Vom stabili reguli care vor fi respectate atât de organizatorii de spectacole cât și de patronii de săații de servire. să reducem riscul de răspândire. Cu siguranță vom ține cont de răspândirea virusului la nivel județean.

România a depășit pragul de 1.500 cazuri noi de persoane infectate și a înregistrat, în ultimele 24 de ore, alte 38 de decese. Premierul Ludovic Orban a spus că nu ia decizii și nu face evaluări după datele dintr-o zi, declarându-se totodată surprins.

„Nu iau decizii și nu facem evaluări după datele dintr-o zi. Noi analizăm pe perioade. Pot să vă spun că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut, la nivel de săptămână, cu 650 de cazuri aproximativ. Acum două săptămâni numărul de cazuri, față de acum trei săptămâni, nu a avut o creștere decât cu o 160 de cazuri, ceea ce înseamnă că am atins pe medie săptămânală un plafon cu o ușoară tendință de descreștere, care este vizibilă în statistici. Normal că asta nu ne determină de reducem vigilența. (…) Astăzi, într-adevăr, este un număr un pic mai mare, m-a surprins, dar trebuie să așteptăm să vedem pe medie. (…) Vom ține cont de răspândirea virusului la nivel județean în deciziile pe care le vom lua privitoare la reluarea activității”, a spus Ludovic Orban, la Brașov.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here