Vremea azi, 28 august. Atmosferă plăcută în întreaga țară. Prognoza pentru weekend

Vineri, vremea frumoasă cuprinde toată ţara. Soarele străluceşte cu putere, iar vântul mai are unele intensificări doar în zonele de munte.

Prin vest se face foarte cald la orele amiezii, iar în ţinuturile sudice temperaturile ajung până la 35 de grade.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan atmosfera se menţine însorită toată ziua. Căldura revine în zona Bărăganului şi temperaturile se apropie de pragul caniculei. La malul mării va fi însă mai bine şi vom avea cel mult 27-28 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, soarele încălzeşte rapid atmosfera şi după prânz vor fi 32 de grade, la umbră. Norii apar destul de rar, iar despre ploi nici nu poate fi vorba.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă o zi plăcută, cu temperaturi acceptabile, de până la 30 de grade. Nu sunt anunţate ploi, iar peste noapte se înseninează complet.

Vreme bună găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cu mult soare şi foarte puţini nori. Dimineață este destul de răcoare, avem doar 12-13 grade în termometre, dar temperaturile cresc de la o oră la alta şi ajung la valori plăcute.

În ţinuturile vestice se face mai cald decât joi. Va domina atmosferă cu soare, vântul va adia plăcut, iar maximele vor atinge şi chiar vor depăşi uşor pragul de 30 de grade.

Şi în Transilvania găsim vreme frumoasă, însă acum, dimineaţa, în depresiuni a apărut ceaţă. Vântul mai are unele porniri în zonele înalte de munte, iar, temperaturile urcă până la 27 de grade.

În Oltenia prindem încă o zi însorită şi caldă. Norii apar sporadic, temperaturile cresc cu fiecare oră şi se vor atinge 31-32 de grade.

Şi în ţinuturile sudice avem timp frumos, dar se încălzeşte destul de tare după prânz. Se vor înregistra 34…35 de grade, la umbră, cerul va fi mai mult senin, iar vântul abia va adia.

Vremea în București

În Bucureşti, după o dimineaţă plăcută, la amiază se face din nou foarte cald. Maximă ajunge la 34 de grade. Norii apar destul de rar şi nici vântul nu prea se simte.

Sâmbătă, începem un episod cu vreme calniculara şi stres termic accentuat. O să avem cer senin şi arşiţă mare la amiază, când se vor atinge 37 de grade, la umbră.

La fel va fi şi dumincă: soare nemilos, caniculă şi atmosferă sufocantă în miezul zilei.

Căldura va fi greu de suportat şi la început de săptămână. Maximă va ajunge pe la 36 de grade, dar vom resimţi peste 40 de grade şi disconfortul termic va crea probleme.

Vremea la munte

La munte găsim vreme vreme frumoasă şi temperaturi suportabile, dar în weekend se încălzeşte destul de mult şi aici. Vineri avem o zi plăcută, cu vânt mai intens în zonele de creastă.

Sâmbătă se înseninează şi temperaturile cresc simţitor. Vântul mai are unele răbufniri, la altitudini mari.

Duminică, aproape nicio schimbare: cer curat, temperaturi ridicate şi un vânt destul de activ.

Şi luni avem soare şi vreme bună. Doar în masivele vestice încep să se adune norii şi apar condiţii de averse, iar vântul prinde putere în Munţii Banatului.

Vremea pe litoral

Pe litoral, vremea rămâne caldă şi frumoasă. Vineri nu prea zărim norii şi temperaturile ajung pe la 28 de grade.

Şi sâmbătă avem condiţii foarte bune de plajă: cer senin şi briza activă. Sâmbătă-noapte, însă, e posibil să apară ceaţă.

Duminica prindem încă o zi însorită şi caldă, cu puţină ceaţă în orele dimineţii.

Iar luni continua vremea frumoasă şi se face mai cald. Maximele urcă spre 30 de grade, însă dimineaţa şi noaptea mai sunt ceva condiţii de ceaţă.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here