Alertă teroristă într-un zbor low-cost. Avionul a aterizat de urgență: ”A fost înfricoșător”

Doi bărbați suspectați de terorism au fost arestați duminică seara în Londra, după ce avionul Ryanair în care se aflau a aterizat de urgență, flancat de aparate de luptă RAF Typhoon.

Poliția din Essex a confirmat că un bărbat de 34 de ani din Kuweit și unul de 48 de ani din Italia au fost reținuți în baza legii anti-terorism, după ce echipajul de pe o aeronavă Lauda (subsidiară Ryanair) a alertat autoritățile despre o potențială amenințare de securitate la bord, scrie Daily Star.

Două avioane de luptă RAF Typhoon au fost trimise să intercepteze zborul din Viena al companiei low-cost și au escortat aeronava până la aterizarea acesteia pe Aeroportul Stansted din capital britanică.

Avionul civil a fost înconjurat de personal înarmat, care a urcat la bord pentru a-i prelua pe cei doi suspecți de terorism.

”Poliția înarmată e peste tot”

„În conformitate cu procedurile, comandantul aeronavei a informat autoritățile britanice și s-a îndreptat spre Stansted, unde aeronava a aterizat normal iar pasagerii au debarcat în siguranță. Pasagerii au fost transferați la o aeronavă de rezervă, pentru a reduce cât mai mult din întârzierea lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Ryanair.

”Aceasta este acum o problemă a poliției locale”, a adăugat oficialul companiei low-cost.

Pasagera Joanna Czechowska a povestit că ofițerii au urcat la bord și au luat doi bărbați care veneau din Viena, într-un moment pe care l-a descries ca fiind ”înfricoșător”.

Un alt pasager a scris pe Twitter: „Avionul nostru este ținut la sol cu poliția înarmată peste tot”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here