Bolid de lux, căutat de autoritățile germane, găsit la un român. L-a închiriat și nu l-a mai dus înapoi

Un autoturism BMW în valoare de 43.000 de euro, căutat de autoritățile din Germania, a fost descoperit de polițiștii de frontieră din Sculeni, în momentul în care șoferul încerca să intre în țară, alături de fiica sa minoră.

Potrivit unui comunicat, în data de 29 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni (Iaşi), s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, G.P., în vârstă de 33 ani, conducând un autoturism marca BMW X1, an de fabricaţie 2020, înmatriculat în Germania.

Bărbatul era însoţit de fiica sa minoră, cetăţean al Republicii Moldova.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Germania în aceeași zi în care bărbatul s-a prezentat la control.

Se pare că bărbatul a închiriat autovehiculul de la o firmă de profil din Germania, însă închirierea expirase.

Totodată, în timpul controlului vamal, bărbatul a afirmat că deţine, în rucsacul fiicei sale, un pistol cu gaze marca Walther, calibru 9 mm, precum şi o cutie cu 10 cartuşe cu încărcătură iritantă cu piper, acelaşi calibru.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a închiriat mașina pentru a merge în vizită la părinți, iar referitor la pistol și muniție nu ştia că este obligat să le declare.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, contrabandă calificată şi nerespecatrea regimului armelor şi muniţiilor, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 43.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here