COD GALBEN de ploi şi vijelii în jumătate de ţară. Caniculă în cealaltă jumătate/ HARTĂ

Meteorologii au emis, marţi, o nouă avertizare cod galben de ploi şi vijelii pentru jumătate de ţară şi de caniculă pentru cealaltă jumătate.

COD GALBEN de  instabilitate atmosferică accentuată

Interval de valabilitate: 01 septembrie, ora 10 – 02 septembrie, ora 03

În intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: Spre seară și noaptea, manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala, local și în regiunile sud-vestice.

(w500) Cod galben

COD GALBEN de caniculă şi disconfort termic

Interval de valabilitate: 01 septembrie

În intervalul menţionat, în regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării.

Notă: Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.

(w500) Cod galben

Prognoza meteo specială pentru Bucureşti

Vremea va fi caniculară în Capitală în cursul zilei de marţi, la orele amiezii, când disconfortul termic va fi accentuat, potrivit prognozei speciale elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperatura maximă se va situa între 35 şi 37 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16 – 19 grade, posibil uşor mai coborâtă în zona preorăşenească, spun meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here