Olt: Tânărul care a violat și ucis o femeie de aproape 100 de ani, arestat preventiv

Tânărul de 19 ani, din comuna Vulturești, care a bătut cu brutalitate, a violat și a omorât o femeie de 98 de ani, a fost arestat preventiv.

Inculaptul este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, magistrații Tribunalului Olt dispunând miercuri arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În baza art. 202 alin.(1),(3) si (4) lit. e)C. proc. pen, art. 223 alin. (2) C.p.p., art.226C.p.p Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 241/P/2020. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Chirca Ionut Daniel, cercetat pentru infractiunile de tentativă de tâlhărie calificată, omor calificat si viol, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 02.09.2020 până la data de 01.10.2020, inclusiv.”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Olt.

Decizia instanței de judecată nu este însă definitivă și poate fi contestată în 48 de ore.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, teribilele fapte au avut loc în noaptea de 30 spre 31 august, în locuința bătrânei.

„În fapt, s-a reținut că, în noaptea de 30/31.08.2020, în jurul orelor 01:00-01:30, pe fondul consumului de anumite substanțe (posibil țigară/joint), inculpatul a pătruns fără drept în curtea și locuința victimei B.D., de 98 de ani, din comuna Vulturești, județul Olt, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia, datorată vârstei (98 ani) și stării de sănătate (victima se deplasa cu ajutorul unui baston), cu intenția de a sustrage sume de bani, sens în care i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu palmele, pumnii și picioarele, fără însă a sustrage vreo sumă de bani, întrucât nu a găsit, iar, în continuare, profitând de aceeași stare de vulnerabilitate a victimei, a întreținut, prin constrângere, raport sexual cu victima, continuând să o agreseze, după care i-a introdus în vagin un corp dur, respectiv bastonul de care victima se folosea pentru deplasare, iar, în final, a sugrumat victima cu consecința fracturii de os hioid, fapt ce determinat decesul, conform concluziilor preliminare întocmite de către SJML Olt”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Tânărul de 19 ani este cercetat penal pentru tentativă de tâlhărie calificată, omor calificat și viol, infracțiuni pentru care acesta riscă să stea mulți ani după gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here