Virgil Musta avertizează: Există risc de infectare la alegerile locale

Medicul Virgil Musta avertizează că există risc de infectare cu coronavirus la alegerile locale, dacă nu sunt respectate toate mijloacele de prevenţie. Şeful secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara precizează că încăperile trebuie să fie foarte bine aerisite, după care dezinfectate. Doar în acest fel vom reduce riscul de infectare în secţiile de vot.

Virgil Musta susține că cel mai bun remediu pentru a evita răspândirea virusului este respectarea celor trei reguli de aur.

„Din cauză că pandemia este încă pe pantă ascendentă, există riscul ca numărul de cazuri să se înmulțească în progresie geometrică dacă nu se înțelege că e foarte important de a preveni răspândirea bolii prin respectarea cu strictețe a totutor mijloacelor de prevenție, în special a celor trei reguli de aur pe care le știe deja toată lumea.

În ceea ce privește alegerile, există risc de infectare dacă nu se respectă regulile de distanțare socială, aglomerație prea mare la urnele de vot, dacă nu se poartă măști, altfel riscul este minim. Încăperile trebuie să fie bine aerisite, după care dezinfectate cu substanțele cunoscute”, a explicat Virgil Musta, potrivit Antena3.

Dr. Virgil Musta, despre noul an şcolar: “Cursurile trebuie să înceapă, nu trebuie să ne speriem”

Începerea școlii pe 14 septembrie a împărțit opinia publică. O parte dintre cetățeni sunt de părere că revenirea copiilor la școală trebuie să se producă la data stabilită de Guvern, în vreme ce alta se situează pe o poziție diametral opusă. Medicul Virgil Musta, unul dintre oamenii, care se află de luni bune în prima linie a luptei cu SARS-CoV-2 a analizat, pentru DC News, situația existentă în acest moment în țară.

“Sunt de părere că școlile trebuie să înceapă. Evident, totul trebuie să se desfășoare în conformitate cu situațiile din teritoriu. E inutil să amintesc că acolo unde cazurile la nivel de localitate sunt masive, elevii nu trebuie să meargă la școală, însă părerea mea este că nu trebuie să ne ferim să îi trimitem la cursuri acolo unde se poate. Ghidul întocmit în aceste zile de către autorități trebuie urmat, pentru că respectarea regulilor s-a dovedit mereu un drum corect. Ne aflăm într-o perioadă de relaxare, iar acest lucru s-a văzut în creșterea numărului de cazuri la nivel național, dar nu trebuie să ne speriem. Respectăm indicațiile și ajungem la rezultatul dorit. Avem exemplele statelor occidentale unde s-a început școala. Cred că elevii din România pot urma regulile fără probleme. Vorbim aici de distanțare socială, de igiena impusă”, a subliniat dr. Virgil Musta.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here