Au apărut primele cazuri de covid la o şcoală privată din Bucureşti. Ce măsuri au fost luate

Au apărut deja primele cazuri de coronavirus la o şcoală privată din Bucureşti. Este vorba despre Colegiul Avenor din Sectorul 1, care a început cursurile pe 1 septembrie. Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţia de învăţământ, timp de o săptămână elevii vor face cursuri online. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţia de învăţământ, primul cadru didactic a fost confirmat cu coronavirus pe 31 august.

“Avenor College și-a deschis porțile pentru elevi pe 1 septembrie, când la școală s-a organizat în aer liber, Ceremonia de Deschidere, pe fiecare an de studiu în parte, cu flow-uri diferite pentru elevi, intrări și ieșiri separate, triaj, și prezentarea actelor medicale care să ateste că fiecare elev poate intra în comunitate.

Cu o zi înainte, pe 31 august, când elevii nu veniseră încă în campus, am aflat și imediat i-am informat pe părinți că unul dintre membrii echipei a fost confirmat pozitiv cu Covid 19 și se află internat spitalul Matei Balș, în stare bună. Un alt coleg profesor era la vremea aceea suspect și între timp și testul lui este confirmat pozitiv. O altă colegă de la grădiniță, aflată în izolare, care nu a avut contact cu nimeni din comunitatea noastră a fost confirmată pozitiv.

Aceasta situație nu ne-a luat prin surprindere, pentru că ne-am pregătit din timp. Prezența virusului în viețile noastre ne-a determinat să creăm și să actualizăm din timp toate procedurile și politicile noastre medicale și de securitate. Școala noastră are o echipă medicală formată din 5 cadre medicale. Avem alături experți, atât doctori cât și specialiști în sănătate publica și prevenție”, potrivit instituției.

Ce măsuri a luat şcoala

“În campusul nostru, toți angajații poartă măști și respectă distanțarea, toată lumea, fără excepție trece prin triaj la intrare. În perioada 17 – 31 august toată echipa a participat la traininguri online și exerciții de pilotare pentru diverse scenarii pentru reluarea școlii. Avem în permanență personal medical în școală care poate acorda asistență imediat. Ne consultăm și cu specialiști externi, tocmai pentru a ne asigura că luăm cele mai bune decizii pentru profesorii și elevii noștri.

Respectarea cu strictețe a acestor proceduri a făcut ca virusul să nu fie transmis în interiorul echipei.

Imediat după confirmarea cazurilor am luat următoarele măsuri: Toate persoanele considerate contact direct au fost testate PCR și rezultatele au fost negative;
Întregul personal al școlii – 151 de persoane – au fost testate pentru anticorpi (ieri și astăzi) la sediul școlii și al grădiniței. Am desfășurat în școală, conform protocolului, o dezinfecție a spațiilor și am contractat o companie pentru dezinfecție profesionistă, prin nebulizare. Cursurile programate să înceapă face-to-face pe 2 septembrie au fost amânate până pe 7 septembrie, timp în care elevii vor începe activități online cu profesorii lor. Trebuie sa fim realiști. Scenariul Roșu (online) este unul în care orice școală poate ajunge în orice moment”, potrivit comunicatului.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here