PNL Olt, campanie electorală MURDARĂ: Calomnii și incitare la ură împotriva adversarilor politici

Deși au declarat în nenumărate rânduri că vor face o campanie electorală curată pentru alegerile locale, liberalii din Olt s-au sucit după câteva zile de la începerea oficială a campaniei. În aceste zile, în localitățile județului sunt distribuite sute de mii de exemplare ale unei publicații asumate de liderii PNL Olt și care incită la ură prin afirmații calomnioase la adresa adversarilor politici, încălcând normele electorale statuate prin prevederi legale, după cum susțin social-democrații.

De fapt, este vorba de un „supliment electoral” al unei așa-zise publicații, „Deșteptarea de Olt”, care nu există în realitate.

Articolul de fond, publicat pe prima pagină, conține mai multe afirmații calomnioase la adresa adversarilor politici, incitând publicul la ură împotriva reprezentanților Partidului Social Democrat.

Afirmații extreme precum „cei care vă conduc au transformat Oltul în Sicilia României”, „județul Olt a fost mafiotizat constant”, „personaje cu probleme penale și de imagine” apar des pe prima pagină.

Unul dintre pasajele liberalilor se referă la păstrarea în funcții, de către PSD, a unor „primari certați cu legea”, în condițiile în care președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, fost primar, până de curând, al comunei Cungrea și candidat, acum, pentru Primăria Slatina, a fost trimis în instanță și este judecat, în prezent, de Tribunalul Dolj, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, „situație care la noi nu există” – spun social-democrații.

Contactați de OLT-ALERT, reprezentanții PSD Olt au refuzat să comenteze atacurile lansate de liberali la adresa lor, susținând că își vor respecta până la capăt decizia de a derula o campanie curată, bazată pe promovarea realizărilor, a proiectelor aflate în derulare și a celor care vor urma. PSD Olt va depune, însă, plângere penală pentru identificarea celor care au comandat și distribuit „publicația” denigratoare.

Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale prevede, la articolul 65, că „în campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu sau a mesajelor de incitare la ură și intoleranță.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here