Investiție în infrastructura Slatinei de 70.000.000 de lei, BLOCATĂ de PNL. Motivul este unul HALUCINANT!

Exif_JPEG_420

Motivul pentru care Guvernul Orban a blocat investiția de aproape 59 de milioane de lei privind construirea centurii mediane care să facă legătura între principalele zone industriale ale Slatinei este unul halucinant: nu mai aveau caii Hergheliei Slatina unde să pască.

Este vorba de proiectul de lege aprobat în Parlament prin care un teren al Hergheliei Slatina, pe unde ar urma să treacă noul drum destinat traficului greu, trebuia să treacă în proprietatea Primăriei Slatina pentru edificarea investiției, proiect atacat la Curtea Constituțională de către Guvernul Orban.

Motivul invocat este unul halucinant, potrivit primarului Slatinei, Emil Moț: caii hergheliei, nu mai mulți de 30 la număr, ar rămâne fără hrană, în condițiile în care terenul cu pricina numără doar 60 de hectare, iar terenul total al hergheliei are peste 500 de hectare.

„Herghelia Slatina are un teren de peste 500 de hectare, 30 de cai și 30 de angajați. De fapt, herghelia este în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Romsilva, respectiv Direcția Silvică. Eu nu am nimic cu oamenii de acolo, am stat de vorbă și cu directorul de acolo. Pentru cele 60 de hectare pe care ni le-au trecut nouă prin lege, să te opui pentru că nu ar avea cei 30 de cai ce să mănânce de pe 500 de hectare, este o aberație”, a declarat, luni seară, la emisiunea Reporter 24 de la OltTv, Emil Moț.

De fapt, adevăratul motiv este unul politic: primarul Slatinei, care candidează pentru un al doilea mandat, să nu poată demara investiția înainte de alegerile locale din 27 septembrie.

„Ei au atacat legea prin care ni se atribuie cele 60 de hectare la Curtea Constituțională pe acest motiv, dar spun eu acum de ce au atacat-o. Din punct de vedere politic, de ce să facă un primar PSD ceva? Vin alegerile locale, ei trebuie să-și crească toți candidații, iar pe noi, pe ceilalți, trebuie să ne oprească prin absolut toate mijloacele posibile.

După cum se știe, ziua în care va fi luată în discuții problema aceasta la Curtea Constituțională este 30 septembrie, deci după alegerile locale. Nu e cusută cu ață albă?”, se întreabă edilul.

Noua centură mediană a Slatinei, care va lega strada Pitești de strada Drăgănești, ar urma să aibă mai multe parcări destinate atât TIR-urilor care vin la companiile mari și care, de regulă, sunt parcate pe marginea străzilor, dar și autoutilitarelor care aparțin micilor agenți economici din oraș și pe care șoferii le parchează, de regulă, în fața blocurilor, ocupând astfel spațiile de parcare ale autoturismelor. Asta în condițiile în care municipalitatea ar urma să le pună șoferilor cu dube autobuze pentru a ajunge la noile parcări.

„Deci, Guvernul României a atacat la Curtea Constituțională o lege dată de Parlament prin care noi puteam să facem o investiție uriașă de infrastructură pentru Slatina, dar nu numai pentru Slatina, pentru că centura mediană putea prelua traficul greu și puteam avea parcări pentru toate tirurile care vin în zona noastră industrială, parcări păzite și luminate. Era vorba de trei parcări, una în zona industrială 1, alta în zona industrială 2, la ALRO, și cea de-a treia pe drumul spre Valea Mare, și nu numai pentru tiruri, ci și pentru dube și autoturisme. Am mai spus că dacă reușesc să găsesc variantă de parcare, vom scoate dubele din parcările rezidențiale”, a mai spus Emil Moț.

Surse politice, citate de presa locală, susţin că ar fi vorba despre o răzbunare politică, iar candidatul PNL la Primăria Slatina, Liviu Voiculescu, ar avea un interes direct să pună beţe în roate proiectului iniţiat de primarul Emil Moţ și care ar duce la dezvoltarea municipiului.

Valoarea acestui proiect este de 58.440.000, 178 lei, la care se adaugă TVA, suma totală ridicându-se la aproape 70.000.000 de lei. Primarul Slatinei este convins că sesizarea liberalilor va fi respinsă de Curtea Constituțională și că proiectul va fi, până la urmă, implementat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here