ITM, amenzi usturătoare în urma controalelor efectuate în Olt. Ce au descoperit inspectorii de muncă la Caracal

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, luna trecută, controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, aplicând amenzi pentru neregulile depistate. Astfel, a fost descoperită o persoană care desfășura muncă nedeclarată, fiind identificată la muncă în afara programului de lucru, deși avea contract de muncă cu timp parțial. Agentul economic din Caracal s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

„În urma controalelor efectuate, s-au identificat 310 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 188 sancțiuni, din care 173 avertismente și 15 amenzi în valoare totală de 33.500 lei.

În luna august 2020, inspectorii de muncă au identificat o persoană care desfășura muncă nedeclarată, respectiv a fost identificată la muncă în afara programului de lucru, deși avea contract de muncă cu timp parțial, agentului economic din Caracal, obiect activitate restaurante, fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei”, se arată într-un comunicat remis de către ITM Olt.

Cele mai frecvente deficiențe au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here