Fiul lui Liviu Dragnea, adus cu jandarmii la instanţă în dosarul Tel Drum. Ce au spus martorii despre s-a întâmplat “La barieră”

Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, va fi citat cu mandat de aducere în dosarul Tel Drum pentru că miercuri a lipsit de la termenul în care directorii societăţii sunt judecaţi pentru fraudele de un milion de euro din bani europeni. Tot astăzi, un angajat al un angajat al Tel Drum a dat adresa exactă a locului numit de inculpaţi în interceptări „La Barieră”, un imobil unde se întâlneau cei din conducerea societăţii, scrie Adevărul.

La termenul care va avea loc pe 30 septembrie, Valentin Dragnea va veni însoţit de poliţişti judiciari sau de jandarmi pentru a fi adus în instanţă.

Fiul lui Liviu Dragnea urma să dea explicaţii miercuri în dosarul în care Petre Pitiş, director general al Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, şi Mircea Vişan, angajat al firmei, sunt judecaţi în dosarul în care sunt acuzaţi de obţinere pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriu, procurorii DNA precizează că firma Tel Drum şi reprezentanţii acesteia au obţinut ilegal o rambursare de 1 milion de euro.

La termenul de miercuri au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai Tel Drum. În instanţă, au fost întrebaţi despre un loc care, în interceptările anchetatorilor, este numit “La Barieră”. Acolo, Tel Drum deţine un imobil, în care, uneori, se întălnesc directorii societăţii, notează Adevărul.

Casiera Tel Drum a afirmat că ştie despre locul numit “la barieră”, însă nu ar putea spune unde este pentru că ea îşi desfăşoară activitatea la sediul principal al firmei.

“Ştiu de imobilul La Barieră, folosit de societate ca sediu de birouri. Avem şi arhivă acolo. Imobilul este pe strada Viilor din Alexandria, aproape de calea ferată”, a spus ultimul martor, conform sursei citate.

“La barieră” apare în interceptările din dosarul Tel Drum

Locul numit “La barieră” apare în interceptări realizate de anchetatori ca fiind un loc de întâlnire. Conform Adevărul, este vorba de o fostă vilă de protocol a PCR Teleorman, aflată pe strada Viilor din Alexandria, unde se ajunge trecând de o barieră. Mai mult, imobilul este ascuns de o livadă şi nu este vizibil din strada principală.

“Ion Florian: Alo!

Neda Florea: Ce faci, Fănică? Pe unde eşti?

Ion Florian: Aştept să iasă soarele.

Neda Florea: He, he, eşti în Turnu?

Ion Florian: Da.

Neda Florea: Vino, vino un pic până aicea la şefu’.

Ion Florian: La barieră?

Neda Florea: Nu mă… la noi la birou, la şef… la Petre (n.r. – Petre Pitiş).

Ion Florian: Păi, nu ştiu unde, da, aici la Turnu.

Neda Florea: La birou, mă!

Neda Florea: Alo!

Ion Florian: Da, vă aud, da’ nu ştiu unde… La Liţa?

Neda Florea: Nu mă, aici la Alexandria, mă.

Ion Florian: A, păi sunt la Turnu. Atunci, vin într-o juma’ de oră.

Neda Florea: Aşa, de, da.

Ion Florian: Da, da. Bine. Să trăiţi!”, sunt fragmentele din interceptări.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a SC Tel Drum SA, persoană juridică, şi a lui Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii menţionate, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Punerea lui Liviu Dragnea sub acuzare în Dosarul „Tel Drum” – într-o cauză distinctă de cea în care sunt vizaţi directorii companiei, la tribunalul Bucureşti – ar putea să fi venit prea târziu pentru tragerea la răspundere a fostului lider PSD.

Asta deoarece faptele de care este acuzat Liviu Dragnea – abuz în serviciu, constituitre de grup infracţional organizat şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene – comise pe vremea când era şeful CJ Teleorman, sunt pe cale să se prescrie.

Potrivit normelor în vigoare, prescriptia faptelor e de 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani.

Liviu Dragnea e acuzat în Dosarul Tel Drum de abuz in serviciu (2-7 ani), grup infractional organizat (1-5 ani) şi fraude cu fonduri europene (2 la 7 ani), infracţiuni pe care le-ar fi comis în perioada în care era şeful Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, adică în perioada 2000-2012. Singura situaţie în care faptele lui Dragnea ar fi departe de prescriere, e aceea în care procurorii DNA ar dovedi că el s-a implicat în grupul infracţional al Tel Drum şi după ce nu a mai deţinut funcţia de preşedinte al CJ Teleorman.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here