Episcopul Hușilor, infectat cu coronavirus. A intrat în contact cu peste 100 de credincioși

Episcopul Hușilor are coronavirus. A fost internat aseară la Spitalul de Urgență din Bârlad. Însă grav este că preasfințitul a intrat, la începutul săptămânii, în contact cu peste o sută de credincioși.

Episcopul Hușilor a fost prezent, în dupa-amiaza zilei de luni, în localitatea Bârzești din județul Vaslui, unde a săvârșit slujba vecerniei și a sfințit un loc special amenajat unde pot fi adăpate animalele, dar și casa de praznice a bisericii din sat.

Slujbă fără măsuri de distanțare socială.

Din imaginile postate pe retelele de socializare se observă că la sjulbă au participat peste o sută de persoane, iar regulile de distanțare socială nu au fost respectate.

Cei prezenți, atât credincioșii cât și autoritățile locale nu au purtat măști de protecție și chiar au intrat în contact direct cu episcopul.
Direcția de Sănătate Publică din Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia va stabili o serie de măsuri.

”Episcopul de Huși este în stare stabilă, internat la Spitalul de Urgente din Bârlad. Acesta a inițiat, încă de la debutul pandemiei, mai multe campanii de strângere de fonduri pentru achizița echipamentelor medicale, necesare spitalelor din Vaslui”, relatează corespondentul Kanal D la Iași, Delia Săndulachi.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here