O NOUĂ explozie în zona portului din Beirut! Pompierii se luptă cu flăcările și norul gros de fum

Fum gros și flăcări înalte în zona portului din Beirut, la un depozit care adăpostea cauciucuri și ulei. Mai multe echipaje de pompieri sunt sosite la față locului pentru a stinge incendiul. Încă nu este cunoscut motivul izbucnirii incendiului și nici dacă s-au înregistrat victime.

Armata a anunțat că nu se cunoaște cu exactitate de ce uleiul și cauciucurile au luat foc, precizând, totodată, că un elicopter a fost trimis pentru a ajută la stingerea incendiului. Televiziunea publică a transmis ulterior imagini cu un elicopter care încerca să stingă flăcările cu apă, relatează Reuters.

Flacăra a izbucnit în zona duty-free a portului, o coloană imensă de fum ridicându-se deasupra unui oraș încă traumatizat de explozia din 4 august, care a ucis aproximativ 190 de oameni și a rănit alte 6.000 de persoane.

Șeful Crucii Roșii a Libanului, George Kettaneh, a declarat că nu există vreo temere legată de o eventuală explozie, precizând, de asemenea, că nu au fost răniți. Cu toate astea, Kettaneh a recunoscut că există unele persoane care suferă de dificultăți de respirație că urmare a fumului gros emanat de cauciucurile arse.

Explozia a fost cauzată de un depozit imens de azotat de amoniu care a fost ținut în port în stare proastă de ani de zile.

Vă reamintim că pe 4 august a avut loc o explozie uriașă tot în zona portului din Beirut, capitală Libanului. Atunci au explodat 2.750 de tone de azotat de amoniu (denumit și nitrat de amoniu sau „salpetru de amoniu”) care au fost depozitate în condiții improprii, peste 190 de persoane pierzându-și atunci viața și 6.500 fiind rănite, în vreme ce alte 300.000 de persoane au rămas fără un adăpost deasupra capului.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here