Superstiții la români. Ce nu e bine să dai din casă. Aduce ghinion și pagube!

Când vine vorba despre superstitii la români, lista este lungă. Este binecunoscut faptul ca, încă din cele mai vechi timpuri, românii au tinut cont de tot felul de recomandări.

Daca le dai cu împrumut, se zice că iți aduc ghinioane și pagube:

1. Sare

Încă din bătrâni se spune că dacă dai sare cuiva, îți dai sporul casei și va urmă o perioada de lipsuri materiale. Sarea este considerate simbol al bogăției, iar chinezii obișnuiesc să poarte câteva grame în portofel.

2. Jarul din sobă

Magii persani făceau bani buni cu ajutorul focului sacru, căci fiecare credincios trebuia să le dea un ban de argint pentru o bucată de jar din templul lor. În credință populară s-a împământenit ideea că dacă dai jarul din sobă, rămâi fără spor în casă, îți alungi bogăția.

3. Ornamente, talismane și bijuterii

Bijuteriile, în special cele cu pietre prețioase și semiprețioase, absorb energia celui care le poartă de regulă. Energia acelui om poate să nu fie compatibilă cu energia ta și atunci poți avea problem. Experții în domeniul bioenergiei spun că talismanele pot afecta negativ pe orcine nu este proprietarul acestora și le poartă. Dintre metale cele mai “periculoase” sunt argintul și platină. Iar dintre cristale, diamantul, cuarțul de stanca și piatră lunii.

4. Matura

Matura are un rol major în credințele și superstițiile din întreagă lume. Este binecunoscut faptul că se credea că vrăjitoarele călătoresc pe matură. Matura este un obiect magic, ce are darul de a atrage sau a alungă demonii, spiritele rele, de a purta noroc sau ghinion, în funcție de modul în care este așezată. În superstițiile românești, nu este indicat sub nicio formă să dai matură cu împrumut. Se zice  că îți dai sporul și pot apărea probleme cu banii sau la locul de muncă.

De asemenea, se zice că dacă pleci din casă veche, pentru a te mută într-o casă nouă, trebuie să lași în urmă matură veche. Aduce ghinion să o iei cu ține.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here