Unitățile de învățământ din Olt unde preșcolarii și elevii vor studia prin rotație/ LISTA COMPLETĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat, joi, o hotărâre cu privire la aplicarea Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Din cele 408 instituții de învățământ, în 47 preșcolarii și elevii vor studia prin rotație.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Olt a adoptat, în ședința de joi, scenariile aplicabile pentru cele 408 unitați de învățământ din județ, în conformitate cu propunerile consiliilor de administrație ale fiecărei unități școlare, avizate în prealabil de către Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt, pentru începutul anului școlar 2020-2021, se arată într-un comunicat remis presei locale de CJSU.

Precizăm că, la această dată, rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 nu se situează peste limita de alertă de 3/1000 de locuitori, fapt pentru care, în funcție de infrastructura și resursele existente la nivelul fiecărei unități de învățământ, a fost aplicat scenariul 1 sau scenariul 2.

Scenariul 1 (aplicabil pentru rata incidenţei cumulate sub 1/.1000 de locuitori) presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 (aplicabil pentru rata incidenţei cumulate între 1 – 3/.1000 de locuitori) presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În tabelul de mai jos, OLT-ALERT prezintă lista unităţilor şcolare din judeţul Olt care funcţionează în scenariul 2 pentru începutul de an şcolar 2020 – 2021.

Precizăm că, în cazul celorlalte unități școlare, se aplică scenariul 1.

Pe baza situației epidemiologice transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt va analiza propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt și va aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here