Jandarmii olteni, alături de elevi în noul an şcolar/ FOTO

Jandarmii din Olt au fost prezenți azi, 14 septembrie, la începerea noului an școlar, unde au avut ca principal obiectiv asigurarea ordinii publice  şi creşterea gradului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ.

Deşi deschiderea noului an şcolar începe fără festivităţi, oamenii legii au fost prezenţi la poarta unităților de învățământ.

„Pe parcursul întregului an, jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona instituţiilor de învăţământ aflate în competenţă, în sistem integrat, acţionând în cadrul patrulelor mixte şi al echipajelor constituite.

În vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor vor fi în permanenţă în apropierea şcolilor, iar în itinerariile de patrulare ale echipajelor de jandarmi vor fi  incluse traseele pe care aceştia se deplasează la şi de la şcoală”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Olt.

Deasemenea, vor continua acţiunile preventiv-educative desfăşurate de către jandarmi în instituţiile de învăţământ, în scopul cunoaşterii de către elevi a prevederilor legale pe anumite domenii de interes, modul de acţiune în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, precum şi consecinţele săvârşirii unor astfel de fapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here