Dramatic în Olt: Peste 60 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în mai puțin de două zile. Situația se schimbă de la o oră la alta

Numărul persoanelor de la căminul de bătrâni de la Spineni infectate cu noul coronavirus a sărit de 60 în această seară, după ce, în jurul orei 19.00, autoritățile anunțaseră 44 de oameni confirmați pozitiv.

Situația se înrăutățește de la o oră la alta la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, unde azi nu mai puțin de 44 de persoane, 43 de asistați și un asistent medical, fuseseră confirmate cu COVID-19.

Totodată, Prefectura Olt a transmis că în lucru se află alte 70 de teste, multe probe fiind prelevate de la angajații instituției. Ei bine, marți seară au venit noi rezultate, 17 angajați ai centrului fiind confirmați pozitiv, astfel că numărul celor infectați a trecut de 60.

Direcția de Sănătate Publică Olt a demarat la Spineni o anchetă epidemiologică și a stabilit mai multe măsuri. Centrul a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de marți, iar 34 de salariați aflați în instituție în momentul declanșării anchetei epidemiologice au rămas izolați la locul de muncă.

Toți cei infectați vor fi internați la spitalele din Slatina și Caracal, iar personalul și asistații necontaminați au fost separați într-un pavilion.

Spațiile rămase libere vor fi decontaminate miercuri de o firmă specializată în dezinfecție, urmând ca în aceste spații să fie reluată activitate.

Carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazurile confirmate este o altă măsură luată de DSP, acesta fiind investigat medical și pus sub supravegherea medicilor de familie.

Toate persoanele testate pozitiv vor fi supuse unei noi testări în cea de-a opta zi de la prima testare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here