Un virusolog a publicat dovada că noul coronavirus ar fi fost creat în laborator

Virusologul chinez care susținea că are dovada că noul coronavirus – SARS-COV-2 – a fost creat în laborator a publicat raportul care dovedește, în opinia ei, că virusul ar fi putut fi creat în șase luni.

Dr. Li-Meng Yan, fost specialist în cadrul Universității de Sănătate Publică din Hong Kong, a publicat pe site-ul cu acces deschis Zenote raportul intitulat „Caracteristici neobișnuite ale genomului SARS-CoV-2 care sugerează o modificare sofisticată de laborator mai degrabă decât o evoluție naturală și o delimitare a rutei sale sintetice probabile”, scrie Daily Star.

În raport, virusologul chinez, care a mai lucrat cu doi specialiști, susține că a observat cum “Covid-19 are caracteristici biologice care nu se potrivesc unui virus de natură animală care apare în mod natural”, ceea ce indică faptul că noul coronavirus este creat de om.

Virusologul a publicat raportul, după ce, într-un interviu acordat Loose Woman dintr-o locație secretă, a declarat că SARS-COV-2 provine dintr-un laborator – cel din Wuhan – și că laboratorul este controlat de guvernul chinez.

Virusolog: “Piața din Wuhan, o perdea de fum”

Tânăra a insistat că teoria potrivit căreia originea Covid-19 a fost o piață din Wuhan este o perdea de fum.

„În primul rând, piața din Wuhan este o perdea de fum, acest virus nu provine din natură”, a spus Dr. Li-Meng Yan.

Li-Meng Yan, care a declarat că a fost unul dintre primii oameni de știință din China care a studiat virusul Covid-19 la finalul lunii decembrie 2019, susține, de asemenea, că guvernul chinez „a șters toate informațiile ei din baza de date” și le-a cerut colegilor ei să o discrediteze.

În aprilie, virusologul a părăsit Hong Kong-ul și a fugit în Statele Unite, susținând că se teme pentru viața ei.

“Au șters toate informațiile și au cerut oamenilor să răspândească zvonuri despre mine. Că sunt o mincinoasă, că nu știu nimic, că am ucis un hanster în laborator. Vor încerca să-mi controleze familia și prietenii și apoi, dintr-odată, eu nu voi mai exista”, a declarat Dr. Li-Meng Yan.

Laboratorul din Wuhan a negat acuzațiile virusologului, susținând că nu au fost efectuate cercetări privind transmiterea de la om la om a virusului, susținând că nu există nicio bază științifică care să susțină afirmațiile acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here