ANAF: Ce termene trebuie respectate pentru conectarea online a caselor de marcat

Având în vedere obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, conectarea lor la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se realizează pe categorii de contribuabili.

Operațiunea se va face cu respectarea următoarelor termene:

  1. a) contribuabili mari – până la data de 30 septembrie 2020;
  2. b) contribuabili mici şi mijlocii – până la data de 31 ianuarie 2021;
  3. c) contribuabilii care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1 februarie 2021 – la data instalării.

Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii declaraţiei prevăzute în anexa 2 la ordin, cu respectarea următoarelor termene:

  1. a) contribuabili mari – până la data de 30 septembrie 2020;
  2. b) contribuabili mici şi mijlocii – până la data de 31 ianuarie 2021;
  3. c) contribuabilii care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1 februarie 2021 – în termen de două zile lucrătoare de la data instalării.

Aceşti operatori economici vor comunica lunar datele fiscale înregistrate deaparatele de marcat electronice prin intermediul declaraţiei  A4200 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here