TelVerde pus la dispoziţie de Ministerul Educaţiei, inutil. Experienţa amară a unei eleve

Ministerul Educatiei si Cercetarii a pus la dispozitie o linie de TelVerde adresată elevilor şi părinţilor. O elevă din Iaşi ce s-a întâmplat atunci când a sunat la numărul de telefon pus la dispoziţiei de minister. 

Alina Sava este preşedintele Consiliului Elevilor din Iaşi şi a vrut să afle dacă are sau nu o bibliotecă online pe care se poate baza. Abia la al patrulea apel a reuşit să ia legătura cu un operator.

Iată cum a decurs convorbirea dintre Alina şi operator

„Voiam să vă întreb dacă există o platformă, o bibliotecă şcolară online, oferită de minister, cu toate manualele sau lecţiile pregătite pentru că o parte dintre noi, învăţând acasă, este destul de greu să ţinem pasul şi ne-am ajuta să avem un suport”, a cerut Alina Sava, operatorului, când a răspuns.

Răspuns operator: la această întrebare nu ştiu să îţi răspund, pentru că această linie este dedicată începerii anului şcolar. Alte detalii în afară nu ştiu să îţi spun.

„De exemplu, astăzi a fost prima zi de şcoală şi am avut ore la care a picat internetul sau a picat electricitatea sau camera nu a văzut la tablă şi nu s-a înţeles nimic din oră. În cazuri de genul, ce putem face, şi mai exact, cum putem noi, cei care am învăţat de acasă să recuperăm?”, a mai întrebat Alina.

„Poţi face o reclamaţie la şcoală … sau la inspectoratul judeţean”, a spus operatorul Tel Verde.

În urma experimentului pe care l-a făcut, Alina a rămas cu un gust amar.

„Mă aşteptam să îmi răspundă şi mă aşteptam să îmi dea nişte soluţii şi răspunsuri mai coerente decât „nu ştiu” şi „nu e treaba mea” şi linia telefonică este destinată doar începerii anului şcolar. Nu fost deloc utilă şi putea să mă îndrume cum să fac reclamaţii sau cum pot să recuperez”, a spus eleva.

Numărul Tel Verde la care poţi apela este 0800 67 20 31. La acest număr de telefon se poate apela doar de luni până vineri, de la 8:00 la 16.00.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here