Vremea azi, 16 septembrie. Zile frumoase de toamnă: Ce temperaturi ne așteaptă

Astăzi avem vreme frumoasă și se face din nou foarte cald în zonele de câmpie. Vântul va sufla mai tare la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali dar va avea unele porniri și în sud-vestul țării.

Maximele pleacă de la 25 de grade pe litoral și vor ajunge până la 33 de grade în Moldova.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici, atmosfera va fi plăcută, cu mult soare, iar vântul se va înteți trecător la malul mării.

Temperaturile ajung pe la 31 de grade prin Bărăgan însă pe litoral va fi puțin mai răcoare: se vor atinge 26 de grade.

Soare și vreme bună găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Se face mai cald și după prânz se vor înregistra temperaturi de până la 33 de grade, valori ridicate pentru luna septembrie.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, vânt domol și temperaturi cu 3…4 grade peste cele înregistrate ieri.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se face și astăzi foarte cald. La amiază se ating 30-31 de grade, valori mai potrivite pentru o lună de vară.

În ținuturile vestice, se face puțin mai cald și vor fi 31-32 de grade în termometre, atmosfera va fi însorită și vântul mai activ.

În Transilvania este răcoare acum dimineața, mai ales în depresiuni pe unde este și puțină ceață.

Pe parcursul zilei soarele se arată peste tot, vântul va avea intensificări în zonele de munte iar maximele vor ajunge până la 32 de grade în vestul provinciei.

Sud-vestul țării are parte de soare și de un vânt mai insistent. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urca spre 32 de grade.

Și în ținuturile sudice găsim vreme frumoasă, temperaturile cresc și vor ajunge până la 31 de grade.

Vremea în țară

Și joi se anunță vreme caldă, dar spre seară și în noaptea următoare, în nord, centru și nord-est se adună norii și vin ploi de scurtă durată.

Vineri se răcește mai ales în jumătatea de nord a țării. Vor fi doar 16 grade în Bucovina și cel mult 28 de grade în Lunca Dunării.

O să plouă temporar la munte, în zona central, iar spre seară și în partea sudică.

Sâmbăta va predomina vremea frumoasă, însă dimineața mai apar câțiva nori prin sudul țării.

Temperaturile se apropie de normalul perioadei și vântul va avea intensificări în regiunile estice.

Vremea la București

În București astăzi așteptăm soare și vreme călduroasă după-amiază, iar maxima se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

La noapte vor fi condiții de ceață sau nori de joasă altitudine și minima va ajunge pe la 16 grade.

Joi în orele dimineții vor fi nori de joasă altitudine și ceață, apoi cerul se va degaja treptat și vom avea vreme frumoasă și 29 de grade în termometre.

Vineri norii se adună spre seară, însă șansele de ploaie vor fi reduse. Temperaturile coboară spre valori mai potrivite pentru luna septembrie.

Sâmbătă se anunță vreme frumoasă, se mai răcorește și vom avea temperaturi normale pentru această dată.

În primele ore ale zilei, mai sunt înnorări însă treptat se înseninează și vântul va fi activ. Pe timpul nopți se vor înregistra 12 grade.

Vremea la munte

Și în zonele de munte atmosfera va fi plăcută. Vântul se va înteți mai ales în Carpații Meridionali iar temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Și joi o să fie mai cald decât în mod obișnuit, însă spre seară și în noaptea următoare se adună norii și vin ploi de scurtă durată, mai ales în Carpații Orientali.

Vineri se răcește, îndeosebi în masivele nordice. Vor fi înnorări și ploi locale în Carpatii Meridionali iar vântul va sufla mai tare la altitudini mari.

Sâmbătă așteptăm vreme frumoasă cu cer variabil, iar temperaturile scad ușor în masivele sudice.

Vremea la mare

Pe litoral, urmează încă o zi frumoasă și caldă pentru jumătatea lunii septembrie.

Vântul va avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei, în aer se vor atinge chiar și 27 de grade iar apa mării va avea 23-24 de grade Celsius.

Soare și vreme caldă avem și joi, briză activă și 24…26 de grade pe plajă.

Vineri, se schimbă vremea. Apar mai mult nori, se răcește și vântul devine mai insistent.

Sâmbătă mai scad temperaturile și vremea va deveni răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul se va înteți temporar.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here