COD RUTIER 2020. Aproape cinci mii de permise suspendate într-o săptămână: „Asta spune multe despre şoferul român”

Aproape 5.000 de permise de conducere au fost suspendate de poliţişti în ultima săptămână. Pilotul de raliuri Titi Aur consideră că asta spune multe despre modul în care vede românul condusul maşinii.

“A suspenda atâtea permise înseamnă că au fost multe încălcări de reguli grave şi asta spune multe despre modul în care vede românul condusul maşinii. În jargon, ‘mi se rupe, nu contează’. De fapt, această statistică este practic un sondaj despre atitudinea şoferului român la volan. Crede că nu i se poate întâmpla nimic, ce contează dacă a băut, dacă a depăşit viteza. De aici vine şi numărul mare de accidente.

Culmea e că toată această atitudine incorectă nu e pentru că cei care sunt la volan îşi doresc, sunt teribilişti, ci pur şi simplu pentru că nu conştientizează. Toate statisticile arată că maximum 15 la sută din accidentele grave produse sunt produse de şoferii inconştienţi, în sensul de alcool, droguri, sinucideri. Restul de 85 la sută sunt produse de şoferi care au o viaţă socială normală, care sunt consideraţi oameni corecţi ca atitudine. Mai mult, sunt consideraţi şoferi cu experienţă, conduc de mult timp, nu au accidente.

De ce produc ei aceste accidente grave? Pentru că ei nu cred că lor li se poate întâmpla. Mai mult, consideră că o încălcare relativ simplă, depăşirea vitezei, depăşirea pe linie continuă, neacordarea de prioritate, intrarea rapidă pe contrasens în depăşire, sunt lucruri care fac parte din viaţa normală a unui şofer. Toate astea duc la un moment dat la un accident grav! Nu ştii niciodată când se întâmplă!”, a declarat Titi Aur pentru DC NEWS.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here