Susținătorii primarului din Balș, plătiți cu milioane de lei din taxele și impozitele bălșenilor/ FOTO+DOCUMENTE

Cei mai aprigi susținători ai primarului din Balș, Mădălin Teodosescu, candidat pentru încă un mandat din partea PNL, au rămas puțini, dar sunt extrem de vocali, chiar periculoși, pentru că Teodosescu a avut grijă să le alimenteze conturile firmelor cu milioane de lei din bugetul public, adică din taxele și impozitele plătite de bălșeni.

Eforturile pe care unii dintre cei care îl susțin pe primarul din Balș, în această campanie electorală, pe rețelele de socializare frizează isteria. Este comportamenul celor care, în ultimii ani, au avut numai de câștigat de la Administrația Teodosescu, „prinzând” contracte grase plătite din taxele și impozitele bălșenilor și care simt că pierderea alegerilor locale de către protectorul lor înseamnă și dezastrul afacerilor lor.

Unul dintre „postaci” care îi atacă vehement pe cei ce spun adevăruri dureroase despre Mădălin Teodosescu este Silviu Fira. Prezentăm câteva mostre:

Atacuri la o susținătoare a candidatului PSD la funcția de primar, Cătălin Rotea:

Cel care îl susține pe Teodosescu postează, de altfel, nenumărate jigniri la adresa adversarilor politici, care sunt ba „un grup infracțional organizat” (în contextul în care primarul Balșului este cercetat penal în câteva dosare penale), ba „spurcați” sau „hoți” (în condițiile în care primarul orașului este cercetat pentru furt de energie electrică).

Un alt exemplu de „bună creștere”:

Cine este Silviu Fira?

Silviu-Marian Fira este asociat unic și administrator al SC S.O.S. Smart Design Mixtcom SRL, societate înființată în 2018, specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și care anul trecut a înregistrat un profit net de peste un miliard de lei vechi, deși nu are – atenție – decât un angajat, potrivit datelor de la ANAF. În aprilie, anul acesta, firma lui Silviu-Marian Fira a primit de la Primăria Balș, prin încredințare directă, un contract în valoare de 500 de milioane de lei vechi pentru servicii de întreținere și reparare a fântânilor arteziene și a locurilor de joacă din oraș. Contractul cu pricina nu este, nici pe departe, o premieră în istoricul firmei privind lucrările plătite din bani publici.

Silviu Fira (Sursa: Facebook)

Anul trecut, firma lui Silviu-Marian Fira a mai primit un contract similar, respectiv pentru întreținerea și repararea fântânilor arteziene și a locurilor de joacă, tot în valoare de cinci sute de milioane de lei vechi.

Tot anul trecut, SC S.O.S. Smart Design Mixtcom SRL a fost fericita semnatară a mai multor contracte cu Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, prestând lucrări de igienizare, de întreținere și de înlocuirea unor conducte la instalațiile termice. Vorbim tot de lucrări luate prin încredințare directă, așa, ca pentru prieteni.

O susținătoare asiduă a primarului liberal este și Ioana Olaru, nici ea vreo fană dezinteresată a candidatului PNL.

Ioana Olaru (Sursa: Facebook)

Tânăra este fina primarului și membru fondator al SC S.O.S. Smart Design Mixtcom SRL, firma de destinele căreia se ocupă, azi, cu succes și cu ajutor de la primărie, Silviu Fira.

Ajungem la tânăra Adriana Hîrcă, o altă susținătoare, inclusiv pe rețelele de socializare, a primarului în funcție, și la un anume Cătălin Tănasie, cu care tânăra își face vacanțele de vară, și el membru al echipei de postaci în favoarea edilului.

Adriana și Cătălin (Sursa: Facebook)

Ei bine, legătura celor doi cu Mădălin Teodosescu nu este una bazată pe ideologia partidului din care primarul face parte sau pe bunăstarea orașului, ci pe banii pe care tatăl tinerei, Adrian Hîrcă, i-a încasat de la Primăria Balș.

Adrian Hîrcă este unic asociat și administrator al firmei Auto Trans Com SRL, societate înființată în 2008 și specializată în lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Până în 2016, compania lui Hîrcă a înregistrat profituri modeste, dar din 2017 profitul net al firmei a explodat, sărind de la 54.046 lei (2016) la sute de mii de lei (399.522 lei în 2017, 160.195 lei în 2018 și 286.198 lei în 2019).

Doar anul trecut Auto Trans Com SRL a primit contracte de ordinul milioanelor de lei de la Primăria Balș, precum contractul nr. 18812/23 septembrie 2019, în valoare de aproape 2,9 milioane de lei, fără TVA, pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Grădiniței cu program normal nr. 1…

… sau contractul nr. 18092/16 septembrie 2019, în valoarea de aproape un milion de lei, fără TVA, pentru modernizarea și echiparea Grădiniței cu program normal nr. 2:

La acestea se adaugă alte trei contracte în valoare totală de peste 500.000 lei încheiate de firma lui Adrian Hîrcă cu Primăria Balș tot anul trecut, unul pentru construirea unui grup sanitar la Grădinița Teiș (84.033,61 lei), altul pentru înlocuirea unei șarpante la cantina Liceului Tehnologic „Nicolae Bălceascu” (252.100,84 lei) și al treilea pentru construirea unui teren de sport și pentru montarea unui loc de joacă (168.067,22 lei).

Nu am mai pus la socoteală lucrarea de la Spitalul Balș, pentru care Auto Trans Com SRL încasează aproape trei milioane de lei, fără TVA.

____________________

Iată, așadar, adevăratul temei pentru care cei numiți mai sus sunt atât de atașați de primarul Balșului și de ideea că edilul ar trebui să conducă orașul încă patru ani: un grup de interese în jurul lui, care toacă banii contribuabililor, indivizi care nu acceptă în ruptul capului să piardă, o dată cu căderea lui Mădălin Ady Teodosescu, sursa cea mai importantă a veniturilor lor. No comment!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here