Un baiețel de numai OPT ani, primul copil internat la ATI

Sursa foto: romaniatv.net

Un băiat de opt ani din Buzău este primul copil grav bolnav de COVID-19 din România care ajunge la Terapie Intensivă. Potrivit medicilor, acesta a dezvoltat și un sindrom inflamator periculos, boala Kawasaki, care a fost asociat cu noul coronavirus.

Minorul a ajuns, mai întâi, în urmă cu o săptămână la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră. Părinții săi sunt infectați cu virusul SARS – CoV – 2. I-a fost făcut testul COVID, dar rezultatul a ieșit negativ, iar medicii l-au suspectat de meningo-encefalită și l-au transferat la spitalul Gomoiu din Capitală, unde i-a fost repetat testul. De această dată, rezultatul a ieșit pozitiv.

În urma infecției a făcut, însă, un sindrom rar – sindromul inflamator multisistem. Din acest motiv, copilul a fost transferat la Terapie Intensivă. Starea lui este stabilă, nu are nevoie de aparate pentru a respira, însă i-au fost afectați plămânii.

Potrivit medicilor starea copilului este stabilă, nefiind nevoie de intubație. Plămânii în schimb îi sunt grav afectați de SARS-CoV-2. În urma infecției a făcut, însă, un sindrom rar – sindromul inflamator multisistem (boala Kawasaki). Din acest motiv, copilul a fost transferat la Terapie Intensivă. Starea lui este stabilă, miercuri nu avea nevoie de aparate pentru a respira.

Simptomele au apărut în weekend, când băiatul de opt ani a început să facă febră şi să nu se simtă bine.

Băiatul a ajuns în urmă cu o săptămână la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră. Părinții băiatului au și ei COVID-19, iar testul băiatului a ieșit inițial negativ.

A ajuns la spitalul din Buzău după ce la sfârșit de săptămână a făcut febră, a avut dureri de cap și a avut o stare somnolentă. Aici medicii au suspectat o menigo-encefalită, motiv pentru care a fost transferat la București.

Copilul a fost transferat de la spitalul din Buzău la Spitalul Gomoiu din București.

La internare i s-a făcut un nou test PCR pentru COVID care a ieșit pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here