Ce se întâmplă cu românii întorşi din ţările încadrate în zonele de risc. Anunţul făcut de Ludovic Orban

Ludovic Orban susţine că în cursul acestei săptămâni se va analiza evoluţia pandemiei din fiecare ţară şi vor fi luate noi măsuri.

Premierul a adăugat faptul că autorităţile se gândesc la înlocuirea perioadei de carantină de 14 zile în cazul unei test COVID negativ.

„Săptămâna aceasta vom analiza evoluțiile din fiecare țară și vom decide măsuri. De asemenea, analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a transmis premierul.

„În ceea ce privește măsurile interne, rămân cele care sunt în vigoare, prin prelungirea stării de alertă și prin ordinele Ministerelor responsabile”, a adăugat Orban, explicând că nu se va veni deocamdată cu noi restricții.

În momentul în care premierul României a fost întrebat despre posibilitatea carantinării judeţelor cu mai multe cazuri de COVID, acesta a susţinut că momentan nu se pune această problemă.

În mai multe ţări din Uniunea Europeană se poate intra din zonele cu un număr mare de infectări doar în baza unui test negativ de coronavirus. Acesta înlocuieşte obligativitatea izolării sau carantinării.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here