Cod Rutier 2020. AMENDĂ IMENSĂ dacă faci asta în trafic. Tot mai mulți șoferi încalcă legea

Tot mai mulți participanți la trafic primesc în ultima vreme amenzi pe bandă rulantă din cauza unui lucru banal. Șoferii au plătit foarte mulți bani din cauza proiectului de lege ce vizează creșterea amenzilor pentru această sancțiune.

Dacă ești obișnuit cu comportamentul violent trebuie să te aștepți la o amendă pe măsură. În urmă cu doi ani de zile, senatorii români au validat un proiect de lege prin care au mărit amenzile pentru tulburarea ordinii publice.

În toată această perioadă, proiectul a avut parte de modificări. Astfel, cei care sunt obișnuiți să fie mânioși în fața volanului, trebuie să se abțină. Dacă nu vor primi amenzi usturătoare.

Contravențiile primite de la polițiști pot varia de la 400 de lei până la 1.200 de lei.

În plus, poți plăti o altă amendă în trafic pentru un lucru cât se poate de mic. De aceea, trebuie să te abții să arunci resturile de țigări. Șoferii care sunt prinși că aruncă resturile țigărilor pe stradă riscă să primească amenzi mari.

Trebuie să știm că pentru aruncarea chiștoacelor de țigări sunt amenzi ce pot ajunge și la 2.900. Greșeala e sancționată și cu o contravenție între 9 și 20 puncte de amendă. Acest tip de infracțiune se regăsește în clasa a IV-a de sancțuni. Sancțiunea este asemănătoare cu cea aplicată conducătorilor auto care înjură la volan, fie jignesc oamenii legii când sunt trași pe dreapta.

Totodată, într-o primă fază, atunci când polițiștii au demarat o campanie de înștiințare cu privire la această lege, șoferii au fost opriți și doar mustrați. La vremea acea nu au fost însă aplicate inițial și amenzile foarte mari, fiind o lege valabilă și pentru cei care aruncă și gunoaiele menajere sau resturi, pe geamul mașinii, atunci când sunt în trafic. Campania „Nu arunca chiștoace. Strada nu e scrumieră” a fost inițiată de reprezentanți ai societății civile din dorința de a-i face pe români să se poarte altfel.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here