Candidații liberali de la Piatra Olt încalcă legea. N-au tată, n-au mamă când e vorba de propriile afaceri/ FOTO

Familia candidatului PNL la funcția de primar al orașului Piatra Olt, dar și mai mulți candidați liberali aflați pe poziții eligibile pe lista de consilieri locali, dornici de a deveni legiuitori ai orașului pentru următorii patru ani, încalcă legea de ani de zile. În ciuda faptului că instituții ale statului le-au pus în vedere, unora dintre ei, să pună capăt abuzurilor la care s-au dedat și să reintre, astfel, în cadrul legal, reprezentanții PNL au refuzat, încercând să găsească soluții de scăpare în instanță. Până acum, nu le-a mers.

Lista fărădelegilor este deschisă, așadar, chiar de candidatul PNL la funcția de primar al orașului, Emilian Păun. Familia sa deține, pe strada Florilor, la numărul 11, un magazin, dar și o cârciumă pentru care, potrivit autorităților locale, a fost construită o terasă pe domeniul public. Este vorba de peste 230 de metri pătrați ocupați ilegal, susțin autoritățile, în baza unor măsurători efectuate în urmă cu doi ani.

Contactat telefonic, Emilian Păun a spus că terasa se află pe proprietatea sa, deși un document oficial arată altceva. În trecut, familia Păun a fost nevoită să demoleze o platformă betonată construită, de asemenea, pe domeniul public, în urma unui proces în instanță care a dat câștig de cauză primăriei.

Emilian Păun și construcția care, potrivit autorităților, a fost extinsă pe domeniul public

Familia Păun este și titulara unei case construite, fără proiect și fără autorizație de construire, pe un teren administrat de CFR de la care nu s-ar fi obținut aviz, potrivit unor surse locale.

Emilian Păun este șeful Biroului financiar-contabil al Primăriei Piatra Olt și fost membru PSD, partid pe care l-a părăsit după ce primarul orașului, Tudor Udrescu, și el membru al Partidului Social Democrat, a decis, în urmă cu ceva timp, să pună capăt unor cheltuieli pe care le considera nelalocul lor.

_____________________

Medicul stomatolog Bogdan Tudorache, ocupantul unui loc eligibil pe lista de consilieri liberali, se află și el într-o situație similară. În urmă cu nouă ani, firma pe care o deține, Cabinet Stomatologic Dr. Tudorache SRL, a concesionat de la primărie un teren de 120 de metri pătrați pe strada Florilor, nr. 1A, unde și-a construit un cabinet stomatologic. Ulterior, medicul a făcut și alte construcții, respectiv o anexă pentru centrala termică, un depozit și o parcare, toate fără autorizație de construire și dincolo de terenul concesionat, astfel că, în prezent, el ocupă peste 240 de metri pătrați, din care jumătate pe domeniul public. Abuzul a fost descoperit încă din 2015 de reprezentanții primăriei, care au dispus demolarea construcțiilor edificate ilegal pe domeniul public. Procesul pe care Bogdan Tudorache l-a intentat primăriei nu i-a dat câștig de cauză, Tribunalul Olt respingându-i cererea de chemare în judecată. Nici la Curtea de Apel Craiova, unde medicul stomatolog a făcut recurs, nu a avut sorți de izbândă, instanța respingându-i recursul. Cu toate acestea, construcțiile ilegale sunt și azi acolo, medicul din Piatra Olt refuzând să se supună legii.

Cabinetul stomatologic în spatele căruia au fost construite anexe cu încălcarea legii

Am încercat să-l contactăm telefonic pe Bogdan Tudorache pentru un punct de vedere pe marginea cazului său, dar acesta nu a răspuns.

_____________________

Un alt aspirant al PNL la un loc în Consiliul Local Piatra Olt, tot de pe o poziție eligibilă, este și Constantin Marinescu. Acesta a edificat o construcție pe un teren concesionat de la primărie, aferent unui spațiu comercial pe care îl deține, fără să solicite autorizație de construire, astfel că autoritățile locale i-au pus în vedere să demoleze ceea ce a construit și să aducă suprafața cu pricina la starea sa inițială.

Copertina și amenajarea de sub ea făcute fără autorizație de construire

Contactat de OLT-ALERT, Constantin Marinescu își susține nevinovăția, deși în procesul pe care el l-a intentat primăriei două instanțe, Tribunalul Olt și Curtea de Apel Craiova, au dat soluții care îl contrazic. În prezent, a recurs la o cale extraordinară de atac al cărei rezultat îl așteptăm și noi.

_____________________

În fine, numărul 2 pe lista candidaților liberali la Consiliul Local, Miruna Vulcănescu, este și ea titulara unui abuz după ce a transformat un spațiu comercial „de utilitate publică”, așa cum se arată în solicitarea pe baza căreia a fost concesionat terenul pe care a fost edificată construcția, în spațiu de locuit.

Iată ce constata Primăria Piatra Olt în urmă cu patru ani:

„În urma verificării privind îndeplinirea obligațiilor ce rezultă din contractul de concesiune încheiat între dumneavoastră și Consiliul Local al orașului Piatra Olt și a planului de afaceri, s-a constatat următoarele:

  • spațiul în care vă desfășurați activitatea de comerț este compus dintr-o cameră cu destinația spațiu comercial și dintr-o cameră cu destinația depozit, iar la etajul 1 camera cu destinația birou și două camere ca spațiu de depozitare.
  • la data controlului biroul era folosit ca spațiu de locuit.

În acest sens aveți obligația de folosire în exclusivitate a spațiilor conform proiectului tehnic”.

Spațiul comercial din care Miruna Vulcănescu a făcut dormitor

Cazul a mai fost subiect de presă cu câțiva ani în urmă, când, după apariția articolului, liberala a cărat din clădirea cu pricina, la adăpostul nopții, mobila care trăda utilitatea casnică a imobilului, clădirii dându-i-se, se pare, din nou destinația prin care se încalcă legea.

_____________________

Acestea nu sunt cele mai grave cazuri de încălcare a legii la Piatra Olt. Există unul ieșit din comun care ține de legea penală. Este vorba de un grosolan conflict de interese la primărie asupra căruia încă ne documentăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here