Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor cu 40 la sută. “Nu există temei pentru sesizarea CCR. E un nou mod de a umili pensionarii”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, miercuri, că nu se teme de faptul că PNL va contesta la Curtea Constituţională legea ce prevedere creşterea pensiilor cu 40 la sută. Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că nu există un temei legal pentru depunerea acestei sesizări.

“Nu sunt specialist şi nici membru al Curţii Constituţionale, dar, din practica legislativă, nu ar exista temei. Dar… Este un nou mod de a umili pensionarii pus la cale de domnul Orban”, a declarat, miercuri, în judeţul Buzău, Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat că nu se pune problema creşterii deficitului bugetar deoarece a identificat alături de specialiştii PSD resursele financiare care sunt necesare pentru această majorare.

“Eu am văzut pe stradă că lumea era mulţumită şi era bucuroasă că a trecut proiectul de lege. Hai să revenim la istorie. E vorba de o lege promulgată de preşedintele Iohannis şi trebuie să ţinem cont de ea. Parlamentul legiferează, Guvernul pune în aplicare. E o minciună că vor fi probleme cu deficitul. Împreună cu colegii mei care sunt specialişti am găsit resursele necesare. E adevărat am stricat puşculiţa PNL pentru alegerile locale şi generale. La acţiuni generale ale Ministerului de Finanţe există aceşti bani care pot fi accesaţi şi să le dăm pensionarilor dreptul lor. Şi nu este o pomană ci este dreptul lor iar legile, trebuie odată să ne intre în cap, inclusiv domnului Orban, legile trebuie respectate”, a mai afirmat liderul PSD Marcel Ciolacu, pentru sursa citată.

Liderul PSD Marcel Ciolacu, însoţit de Sorin Grindeanu şi Paul Stănescu au făcut, miercuri, o vizită electorală în judeţul Buzău, poposind în comunele Vadu Paşii, Zidurile şi în municipiul Râmnicu Sărat.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here