Persoanele care vin din străinătate ar putea fi testate OBLIGATORIU pentru COVID. Tătaru: Nu mă aştept la un nou lockdown

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Institutul Fundeni că nu se aşteaptă la “un nou lockdown” – stare de urgenţă cu izolare la domiciliu. Tătaru a declarat că doreşte ca toată lumea să respecte regulile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Ministrul Sănătății a mai precizat că autorităţile din România iau în calcul să introducă testarea obligatorie a persoanelor care vin din străinătate, la intrarea pe teritoriul României.

Propunerea a fost discutată la nivel INSP şi urmează să fie prezentată şi Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

“Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condiţiile în care ne aflăm cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activităţi, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate”, a declarat Nelu Tătaru.

MInistrul Sănătăţii a afirmat că nerespectând regulile, va creşte numărul de cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

“Respectând aceste norme, avem o menţinere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim şi la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, putem vedea o creştere până spre 2.000 de cazuri pe zi şi atunci vom vedea cum trepidează şi unităţile de primiri urgenţă şi terapie intensivă, precum şi secţii de boli infecţioase”, a mai spus ministrul.

Persoanele care vin din străinătate ar putea fi testate OBLIGATORIU pentru COVID, la intrarea în ţară

“Avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului o astfel de decizie”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Întrebat cineva va suporta costurile testărilor, Nelu Tătaru a precizat că “acel care se întoarce în țară”.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a mers miercuri la Institutul Clinic Fundeni, la primul centru modular pentru copiii cu boli grave.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here