Vremea azi, 23 septembrie. Temperaturile se mențin ridicate în majoritatea regiunilor țării

Ziua de azi ne-aduce vreme caldã pentru luna septembrie. Atmosferă va fi plăcută, cu mult soare şi doar în regiunile vestice şi în cele sud-vestice, se mai adunã norii spre searã însă ploile vin pe suprafeţe restrânse.

Vântul va avea intensificãri temporare la munte, în sud-vest şi nord-est, iar maximele pleacă de la 22 de grade în depresiuni şi pe litoral şi vor ajunge până la 30 de grade în Lunca Dunării.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan găsim soare şi vreme caldă pentru această dată, iar vântul va avea intensificări trecătoare la malul mării. Se încălzeşte, iar maximele vor ajunge până la 29 de grade în Bărăgan.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei va continua să se încălzească. Nu prea zărim norii iar maximele vor ajunge până la 26 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă cu mult soare, un vânt mai insistent şi temperaturi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme plăcută pe parcursul zilei însă seara se adună norii şi o să plouă mai ales pe timpul nopţii. Se incazleste uşor şi vor fi 27 de grade în Maramureş.

Se mai încălzeşte şi în ţinuturile vestice, iar temperaturile ajung aici pe la 29 de grade. Norii se strâng treptat din a doua parte a zilei şi pe zone restrânse vor fi averse şi fenomene electrice. Va continua să plouă şi pe timpul nopţii.

În Transilvania, în primele ore ale zilei este răcoare mai ales în depresiuni şi apare şi ceaţa. Soarele va încălzi treptat atmosfera şi la amiază se ating 26 de grade în vestul provinciei. Vă aduc aminte că până la ora 10, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Harghita. Vizibilitatea este scăzută izolat sub 50 de metri.

În sud-vestul ţării găsim soare şi vreme bună. Norii se înmulţesc spre seară şi sunt posibile averse, mai ales în zonele de munte iar vântul va avea intensificări.

Se încălzeşte şi în regiunile sudice. Atmosferă va fi însorită, vântul domol şi după prânz vor fi 29-30 de grade în Lunca Dunării, valori mai potrivite pentru o lună de vară.

Vremea în Capitală

În Bucureşti, joi vremea se menţine caldã pentru aceastã datã. Soarele va străluci toată ziua şi dupã prânz se vor înregistra în jur de 28 de grade Celsius.

Joi, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab iar, după prânz, se ating 29 de grade.

Vineri avem soare şi un vânt mai insistent. Se mai încălzeşte puţin, se vor înregistra 30 de grade în termometre şi vremea va deveni călduroasă.

Sâmbăta vremea se menţine caldă, atmosferă va fi schimbătoare, cresc şansele de averse iar vântul va avea intensificări.

Vremea la munte

În zonele de munte, se anunţă vreme bunã în prima parte a zilei, insã mai târziu se strâng norii în masivele vestice şi o să plouã pe suprafeţe restrânse. Vântul va avea intensificãri temporare pe parcursul zilei.

Joi vremea va fi schimbătoare, o să plouă pe suprafeţe restrânse şi vor fi şi fenomene electrice. Temperaturile scad uşor în masivele vestice şi în cele sud-vestice.

Vineri norii se mai aduna temporar însă aversele pot să apară doar sporadic, iar vântul va sufla mai tare la altitudini mari.

Sâmbăta cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse însoţite de descãrcãri elecrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul precedent.

Vremea pe litoral

La malul mării, continuă vremea frumoasă şi caldă pentru această dată. Norii apar doar în treacăt şi vântul se înteţeşte dupã-amiaza. Pe plajă se ating 24 de grade, iar apa mării va avea 21-22 de grade Celsius.

Joi atmosferă va fi însorită şi se încălzeşte uşor. Pe plajă se ating 25 de grade iar apa mării va avea tot 22 de grade.

Vineri se anunţă vreme frumoasă şi un vânt mai activ, iar temperaturile se menţin ridicate pentru această perioadă.

Sâmbătă se face şi mai cald şi la amziaza se vor inregsitre chiar şi 27 de grade pe plajă. Seara se înnorează şi trecător vor fi averse şi descãrcãri electrice iar vântul va avea intensificãri temporare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here