Emil Moț, la bilanț. Primarul Slatinei: realizările primului mandat, investițiile aflate în derulate și proiectele viitoare/ FOTO

Primarul Slatinei a prezentat, joi, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, realizările primului său mandat, investițiile aflate în derulare și proiectele care urmează să fie puse în operă.

În cadrul programului de infrastructură rutieră, edilul a arătat că, în mandatul său, au fost reabilitate 47 de străzi și au început lucrările de refacere și modernizare a cunoscutei Variante Oituz, respectiv străzile Pitești, Oituz și bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu folosite pentru ocolirea municipiului.

Centura mediană a Slatinei, care va lega zonele industriale ale Slatinei și care va prelua traficul greu între unitățile economice mari de la marginea orașului este un alt proiect important, dar care nu a început încă pentru că Guvernul Orban a atacat la Curtea Constituțională legea adoptată în Parlament prin care este posibilă realizarea lui.

Emil Moț a prezentat și situația lucrările aflate în derulare pentru reabilitarea și/sau modernizarea altor străzi, și vorbim de 14 artere importante.

De asemenea, Slatina va avea în curând peste 300 de locuri de parcare la sol, aproape 1000 de locuri de parcare în cadrul unor parcări modulare, dar și peste 150 de locuri în parcări subterane și supraterane, cu spații verzi și locuri de joacă amenajate pe acoperișuri.

Anveloparea blocurilor continuă și ea. Recent, primarul Slatinei a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru termoizolarea altor 312 blocuri.

Continuă, de asemenea, înlocuirea lifturilor vechi cu ascensoare moderne la blocuri, urmând ca, la final, 18 dintre cele 58 de lifturi noi fiind deja montate.

Sistemul de colectare a gunoiului menajer a fost și este și el o prioritate pentru Administrația Moț. În Slatina există, acum peste 200 de containere îngropate și a fost emis ordinul pentru montarea a încă 37 de astfel de containere în 18 locații din oraș.

Extinderea sistemului de supraveghere video a continuat și continuă și ea, ca și introducerea de gaze naturale pe străzile pe care sistemul de alimentare nu exista.

A fost extinsă și rețeaua de iluminat pietonal și modernizat întregul sistem de iluminat public.

De lucrări de reabilitare sau extindere au beneficiat și mai multe instituții de învățământ, dar și sectorul spațiilor verzi, aflat în continuă transformare, aici un obiectiv extrem de important fiind noul parc amenajat în zona Gării – Parcul Tineretului.

Ridicarea unui restaurant McDonald’s, unde au fost create zeci de noi locuri de muncă, refacerea și modernizarea esplanadei din centrul orașului, dar și investițiile în educație și sport au fost sau, după caz, sunt alte puncte prezente în programul de investiții al Administrației Moț.

OLT-ALERT publică mai jos întregul material prezentat de primarul Slatinei la final de mandat, în PowerPoint:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here