ATENŢIONARE METEO. Cod PORTOCALIU de instabilitate atmosferică şi ploi în România/ HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică de cod galben şi cod portocaliu de instabilitate atmosferită accentuată, ploi abundente şi intensificări ale vântului.

COD GALBEN. Interval de valabilitate: 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 06:00. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului. 

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.
Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

COD PORTOCALIU. Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00 Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here