Prognoza METEO pentru luna octombrie. Temperaturile vor fi diferite faţă de cele specifice perioadei

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei în primele două săptămâni ale lunii octombrie la nivelul întregii ţări, cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată, local, în regiunile estice şi sud-estice.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi vestice.

Va ploua abundent în regiunile vestice, centrale, nordice şi nord-estice, dar va fi secetă în regiunile sudice.

În săptămâna 5 – 12 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în nord-vest, dar şi uşor mai coborâte în sud-est.

În perioada 12 – 19 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice. Cantitățile de ploaie vor fi reduse în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cel normale pentru acest interval.

În săptămâna 19 – 26 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here