Soții Păun, afaceri de familie cu Primăria Piatra Olt. Încasări pentru marfă nelivrată și conflict de interese/ DOCUMENTE

Caz incredibil cu încărcătură penală la Piatra Olt, unde firma soției candidatului PNL la funcția de primar, Emilian Păun, a făcut afaceri cu primăria orașului, încasând bani mulți din vânzarea unor produse, chiar dacă unele dintre acestea nu au fost livrate ulterior, după cum ne-au dezvăluit surse din interiorul instituției. Mai mult: putem vorbi și de un grosolan conflict de interese, pentru că cel care în mai multe rânduri și-a pus semnătura de primire pe facturile emise de firma cu pricina și pe dispozițiile de plată în baza cărora se scoteau sume de bani din casieria primăriei a fost chiar soțul celei care vindea primăriei, care deține funcția de șef al Biroului financiar-contabil în instituție. Să mai spunem că, în timp ce societatea cu pricina făcea afaceri cu primăria, cea care o administra, Elena Păun, deținea funcția de contabil la SC Sector Prestări SRL, firmă aflată în subordinea consiliului local al orașului.

Afacerile familiei Păun cu Primăria Piatra Olt s-au derulat pe perioada mai multor ani. În vara anului 2011, magazinul administrat de soția lui Emilian Păun, prin intermediul Întreprindere Individuală Păun E. Elena, vindea primăriei apă minerală care trebuia să ajungă la angajații instituției și la muncitorii companiei de prestări servicii din subordinea consiliului local, SC Sector Prestări SRL. Banii erau încasați, dar apa minerală nu mai ajungea la beneficiarii finali, spun surse din primărie.

Nu doar pentru apă minerală magazinul pe care Elena Păun îl deține pe strada Florilor din Piatra Olt a încasat bani. Soția candidatului Păun mai livra dulciuri și băuturi răcoritoare pentru cadourile pe care administrația publică locală le făcea copiilor în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Grav este și că cel care se îngrijea ca primăria să facă plățile către firmă era chiar soțul femeii, din poziția de șef al Biroului financiar-contabil.

Vorbim de un ditamai conflict de interese, pentru că Emilian Păun este cel care și-a pus semnătura de primire pe mai multe facturi emise de firma soției. Mai mult, tot el semna și dispozițiile de plată prin care societatea încasa bani direct de la casieria primărie.

OLT-ALERT l-a contactat telefonic pe Emilian Păun pentru a-l întreba dacă firma/magazinul administrat de soție a vândut produse alimentare către Primăria Piatra Olt, iar candidatul PNL la funcția de primar a răspuns că nu au avut loc asemenea tranzacții. Ghinion, pentru că OLT-ALERT a intrat în posesia unor copii de pe facturile, chitanțele și dispozițiile de plată care au contribuit la bunăstarea familiei Păun și care dovedesc faptul că cel care își dorește să ajungă primar al orașului minte de îngheață apele.

Dovezile:

  • Apă minerală vândută Primăriei Piatra Olt de firma Elenei Păun

  • Dispoziție de plată semnată de șeful Biroului Financiar-contabil pentru ca soția sa să încaseze direct din casieria primăriei suma de 290 lei.

  • Vânzare apă mineraă

  • Factură emisă de firma soției, cu semnătura de primire a soțului:

  • Factură băgată la plată, chiar dacă nu are semnătură de primire:

  • Factură emisă de firma soției, cu semnătura de primire a soțului:

  • Altă factură care dovedește conflictul de interese între soții Păun:

  • Din nou conflict de interese:

  • Dispoziție de plată semnată de șeful Biroului Financiar-contabil în beneficiul soției sale:

  • Dispoziție de plată semnată de șeful Biroului Financiar-contabil pentru bunăstarea familiei:

Documentele de mai sus atestă fapte pentru care organele statului ar trebui să se autosesizeze imediat. Sunt fapte care aruncă o lumină extrem de proastă pentru cel pe care PNL l-a aruncat în competiția pentru funcția de primar și care arată ce fel de „administrator” al finanțelor orașului ar putea fi Emilian Păun!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here