Președintele unei organizații locale a PNL din Olt, cercetat pentru tentativă de MITĂ electorală

Polițiștii din Olt au deschis o anchetă pentru mită electorală după ce, vineri seara, au fost sesizați de un bărbat din localitatea Poboru care susține că preşedintele organizației locale a PNL şi un consilier ar fi încercat să-i dea bani pentru ca, la alegerile de duminică, să-l voteze pe candidatul liberal la funcția de primar al comunei. 

Încercarea de mituire a omului ar fi avut loc în jurul orei 19.00, în satul Creţ din Poboru, unde președintele organizației locale a PNL, Sandi Crânguș, însoțit de un candidat liberal pentru un loc în consiliul local, l-ar fi rugat cu bani în schimbul votului. Pentru suma de bani respectivă, localnicului i se cerea să îl voteze pe candidatul PNL la funcția de primar al comunei, Marin Rizescu.

Liberalii au fost refuzați, iar bărbatul a sunat la 112, reclamând tentativa de mituire.

Poliţiştii au deschis un dosar pe numele lui Sandi Crânguş.

„În seara zilei de 25 septembrie, în jurul orelor 19.00, un bărbat din comuna Poboru a sesizat organelor de poliție faptul că doi bărbați ar fi oferit unui localnic al comunei Poboru o sumă de bani în scop electoral, fără să precizeze despre ce suma e vorba. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, dosarul urmând a fi declinat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al I Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

Codul Penal prevede pedepse cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, atât pentru coruperea alegătorilor, cât și pentru cei care primesc bani sau bunuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here