Olt: Dosare penale pentru fraudă la vot. Ce au descoperit polițiștii

Două cazuri de fraudare a votului s-au petrecut în localitățile Vădăstrița și Giuvărăști. De asemenea, în localitatea Scărișoara un bărbat și-a fotografiat votul aplicat pe buletin, și a plătit pentru asta.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Deveselu au fost sesizați de către președintele unei secții de votare din comuna Scărișoara despre faptul că o persoană ar fi fotografiat buletinul de vot, în timp ce se afla în cabină.

Polițiștii au verificat aspectele semnalate și întrucât acestea au fost confirmate au sancționat contravențional un bărbat, de 58 de ani, din localitate, pentru încălcarea prevederilor Legii 115/ 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

Echipele operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Olt au verificat notificările aplicației SIMPV, constatând faptul că, un bărbat, de 49 de ani, din Vădăstrița, a votat la o secție de votare din localitate, deşi avea interzis acest drept.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate pe raza comunei Giuvărăsti, s-a stabilit faptul că, un bărbat, de 48 de ani, cu domiciliul în Spania, a votat la o secţie, legitimându-se cu pașaportul, fără a avea domiciliul pe raza comunei Giuvărăști.

În cele doua cazuri au fost întocmite dosare penale în care se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “fraudă la vot”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here