Zeci de sesizări la Poliție pentru nereguli la vot în Olt

Zeci de sesizări au fost primite, azi, de către polițiștii din Olt cu privire la posibile încălcări ale legislației electorale.

La nivelul județului au fost înregistrate 33 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale, 25 nefiind confirmate.

„În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite trei dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ” fraudă la vot ” și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale. 25 dintre sesizări nu s-au confirmat.

Printre infracțiunilor constatate, exemplificăm fapta unui membru al unei secții de votare din municipiul Slatina care a votat la secția respectivă, deși nu avea acest drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Pe raza județului Olt au fost instituite trei zone de siguranță și 11 zone de risc, care cuprind 19 localități, unde polițiști, împreună cu jandarmi acționează suplimentar pentru a preveni fraudarea procesului electoral, dar și pentru a asigura un climat optim de siguranță publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here