Cazul Deveselu, varianta Botoșani. Un mort candidat la primărie, votat de un sfert dintre alegători

Candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Vorona din judeţul Botoşani, Radu Anton, care a decedat joia trecută, a fost votat de aproape un sfert dintre alegători. În Olt, candidatul Ion Aliman a fost reales primar, deși era decedat de două săptămâni.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, reprezentantul PNL pe buletinele de vot de la Vorona a primit 519 voturi, dintr-un total de 2.257 voturi valabil exprimate.

Liberalul decedat a obținut astfel 23% din totalul voturilor, clasându-se astfel pe locul 2, după câștigătorul social-democrat, care a luat 59,95%, potrivit Rezultate Vot.

Radu Anton, a cărui înmormântare va avea loc marţi, a primit cele mai multe voturi la secţia de votare din localitatea sa de domiciliu, Icuşeni, dar şi la cea din localitatea Joldeşti.

Anton, în vârstă de 60 de ani, a ocupat până în urmă cu patru ani, funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

El se afla la a doua candidatură pentru funcţia de primar la Vorona.

Alegerile de duminică au fost câştigate de actualul primar, social-democratul Aurel Ştefan, care a fost votat de 1.353 de alegători.

Cazul de la Vorona se înregistrează în aceeași zi în care locuitorii comunei oltene Deveselu l-au reales în funcția de primar pe Ion Aliman, deși acesta a decedat acum 2 săptămâni, din cauza Covid-19.

Pe de altă parte, un alt candidat oltean, Eugen Safta, a murit la câteva ore după ce a câștigat pentru a treia oară funcția de primar al comunei doljene Sadova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here