Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, a câştigat al şaselea mandat cu 84%

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a fost reales pentru un nou mandat cu 84% din voturi. Datorită ratei mari de absorbţie a fondurilor europene, la Ciugud, locuinţele au utilităţi, drumurile sunt asfaltate, există internet wireless şi şcoală “smart”.

Gheorghe Damian a câştigat un nou mandat la primăria Ciugud, cu un scor uriaş – 84% din voturi (1.527 de voturi). Contracandidatul sau Cornel Petraşcu, din partea PMP, a obţinut 206 voturi.

La începutul lui 2017, după ce câştigase al cincilea mandat la Primăria Ciugud, cu 85% din voturi, Gheorghe Damian a fost exclus PSD. Primarul celei mai bogate comune din țară, a candidat la actualele alegeri ca independent.

Comuna Ciugud este un promotor activ al modernizării administraţiei publice locale, lansând în 2019 conceptul “Smart Village” ca soluţie de digitalizare a serviciilor publice şi de dezvoltare a satului românesc. Ciugud mai este cunoscută şi pentru că este comuna din România care a atras cele mai multe fonduri europene, respectiv peste 27 de milioane de euro.

Comuna Ciugud are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, locuinţe racordate la utilităţi, internet wireless gratuit în zonele publice, şcoală “smart”, piste de biciclete, foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public. Totul datorită ratei mari de absorbţie a fondurilor europene.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here