PSD câștigă alegerile locale în Olt. Declarații Marius Oprescu și Emil Moț/ VIDEO

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile locale în Olt, potrivit numărătorii paralele.

Potrivit președintelui PSD Olt, Marius Oprescu, social-democrații au câștigat primăriile a șase din cele opt județe ale județului. El spune că PSD va câștiga alegerile în peste 90 de localități din cele 112.

„Am mai închis o campanie electorală, Localele 2020, una pe care PSD Olt a făcut-o aşa cum a obişnuit electoratul din judeţul Olt, cu decenţă, cu investiţii clare pe care le-am făcut, cu obiective pentru mandatul următor, iar acest lucru s-a văzut şi la urne. Am câştigat cele două municipii, atât Slatina, şi îl felicit pe domnul primar Emil Moţ pentru noul mandat, cât şi Caracal. De asemenea, am câştigat oraşele Balş, Corabia, Potcoava, Piatra-Olt. Din păcate, avem şi oraşe pe care le-am pierdut Drăgăneşti şi Scorniceşti, dar aşa este în viaţă, localităţi în care câştigi, altele în care pierzi, însă totul trebuie privit cu optimism. În ceea ce priveşte comunele, încă se centralizează, dar din toate calculele vom avea primari în peste 90 de comune. Cred că aceste rezultate arată, încă o dată, că electoratul din judeţul Olt are încredere în noi, le mulţumesc pentru acest lucru şi le promit oltenilor că nu-i vom dezamăgi şi vom continua pe acelaşi drum al implementării proiectelor, al modernizării cu investiţii atât din fonduri proprii, cât şi naţionale, dar mai les prin atragerea de fonduri europene”, a declarat Marius Oprescu.

Totodată, președintele PSD Olt, care a candidat pentru un nou mandat de șef al Consiliului Județean, afirmă că, potrivit calculelor existente la câteva ore după închiderea urnelor, Partidul Social Democrat va avea și majoritate în CJ.

„Din toate estimările şi calculele noastre, sunt convins că vom face majoritate singuri pentru Consiliul Judeţean. Rezultatele pe oraşe dovedesc acest lucru. De exemplu, la primari, că aici s-au numărat  voturile mai întâi, pe Caracal, avem un procent de 53 %, probabil consiliile local şi judeţean sunt puţin în urmă, dar cu siguranţă ne apropiem de un 50%. Atâta timp cât pe oraşe închizi la 50%, este uşor ca din zona comunelor să depăşim acest prag şi să facem majoritate. Nu cred că vor fi probleme pentru crearea majorităţii în Consiliul Judeţean, dar în acest moment vorbim pe tendinţe şi nu avem calcule exacte pentru că nu avem cifrele şi procesele verbale de la comune. Până mâine dimineaţă, cu siguranţă, vom putea şti rezultatul final”, a mai spus Marius Oprescu.

O scurtă declarație a făcut și Emil Moț, noul primar al Slatinei. Acesta le-a mulțumit slătinenilor pentru încredere și președintelui PSD Olt, pentru susținere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here