Realegerea primarului mort din Deveselu, în presa internaţională

Realegerea primarului din Deveselu, Ion Aliman, mort de coronavirus cu zece zile înainte de alegerile locale, a ajuns în presa internațională.

Un videoclip publicat pe rețelele sociale prezintă zeci de săteni vizitând mormântul lui Ion Aliman, unde au aprins lumânări după votul de duminică.

Este victoria ta. Să știi că vei fi mândru de noi. Odihnește-te în pace“, spune un bărbat.

Ion Aliman a câștigat al treilea mandat de primar al orașului Deveselu. Acesta a obţinut 64% din voturi, potrivit datelor Biroului Electoral.

A fost un primar adevărat pentru noi. A luat partea satului, a respectat toate legile. Nu cred că vom mai vedea un primar ca el“, a adăugat o femeie.

Aliman, care a decedat din cauza complicaţiilor produse de coronavirus la vârsta de 57 de ani, a fost ofițer de marină. Acesta a decedat pe 17 septembrie, cu zece zile înainte de scrutin. La data decesului, buletinele de vot fuseseră deja tipărite, iar numele primarului nu a mai putu fi scos. În aceste condiții se vor organiza noi alegeri, relatează CNN.

CNN aminteşte de un caz similar petrecut, în 2008, în localitatea ieşeană Voineşti. Atunci, localnicii au votat un candidat care a murit chiar în ziua alegerilor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here