Inspectorii de muncă din Olt s-au pus cu controalele pe brutăriile și service-urile auto din județ. Au fost aplicate zeci de sancțiuni

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a desfășurat, în perioada 21 – 26 septembrie, mai multe controale la nivelul brutăriilor și service-urilor auto.

Acțiunile de control au fost derulate în cadrul campaniei naţionale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care îşi desfășoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie şi a produselor făinoase şi în cel al întreţinerii şi reparării autovehiculelor.

„Printre principalele obiective ale campaniei menţionăm identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, luarea măsurilor specifice pentru diminuarea răspândirii COVID-19 și eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 32 controale, în urma cărora au fost dispuse 31 măsuri şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale (amenzi) în valoare totală de 13.000 lei (10.000 lei pentru nerealizarea măsurilor dispuse în timpul controlului anterior şi 3.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Codului Muncii referitoare la munca de noapte).

În domeniul securităţii şi sănătății în muncă au avut loc 35 de controale, în urma cărora au fost dispuse 59 măsuri şi au fost aplicate 57 sancţiuni contravenţionale, constând în avertismente, pentru nepurtarea echipamentelor individuale de protecţie, depăşirea termenului privind controlul medical periodic, semnalizarea de securitate necorespunzătoare.

În cadrul acţiunii privind combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 au fost efectuate 30 de controale în urma cărora au fost dispuse 14 măsuri şi au fost aplicate 13 sancţiuni, dintre care 12 avertismente şi o amendă, în valoare de 1.000 lei, pentru neefectuarea triajului epidemiologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here