Marian Vasile: „Liviu Voiculescu, ajunge. PNL Olt nu este SRL! DEMISIA!”

Liberalul Marian Vasile, care a câștigat un nou mandat de primar al comunei Studina cu 83,92%, îi cere, și el, demisia președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Marian vasile i-a cerut demisia lui Liviu Voiculescu marți seară, în direct, la emisiunea „De la stânga la dreapta”, moderată, pe postul local de televiziune OltTV, de jurnalistul Alin Dorobanțu.

„Când vii și numești pur și simplu într-o ședință de birou un candidat pentru Consiliul Județean la care absolut nimeni, la momentul respectiv, nu gândea, mi se pare că trebuie să-ți asumi, și nu să-ți arogi, ceea ce s-a întâmplat. Cel mai improtant pas pe care oamenii trebuie să îl facă în politică, este ca, atunci când câștigă, să-și aroge meritele și să primească toate aprecierile, iar atunci când pierd să înțeleagă faptul că în politică este este ca la război: învingătorul ia totul , iar cel care a pierdut nu e nimic. Și cred că ar fi momentul ca acești oameni, în frunte cu Liviu Voiculescu, președintele Partidului Național Liberal, cu care, ca om, sincer, personal nu am nici un fel de problemă, dar ca politică este dezastru – acest om trebuie să meargă acasă. O spun cu toată responsabilitatea, trebuie să-și dea demisia. Mă așteptam ca acest lucru să îl fi făcut deja. Aș fi vrut să aibă decența și capacitatea de a-și da demisia, după tot ce s-a întâmplat în toată această perioadă de când conduce un partid pe care pur și simplu l-a transformat într-un SRL. Azi am puterea să spun aceste lucruri”, a declarat, la OltTV, Marian Vasile.

Ulterior, miercuri dimineață, el a repetat solicitarea ca președintele PNL Olt să demisioneze din funcție și pe pagina sa de socializare:

„Am tăcut destul!
Aseară la emisiune, azi si oricând, o spun cu toată puterea:
Liviu Voiculescu, ajunge!
PNL Olt nu este SRL!
DEMISIA!”, a postat, pe Facebook, Marian Vasile.

 

Primul care i-a cerut lui Liviu Voiculescu să demisioneze din fruntea PNL Olt este Mario De Mezzo.

„Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, trebuie să plece. Prin demisie sau prin demitere, nu contează, cert este că trebuie să plece. Iată de ce:
– În decembrie, Liviu Voiculescu a spus în mai multe ședințe de Birou Politic Municipal că are 28% în sondajul efectuat de Bucureșți. În septembrie a obținut 27% la alegerile locale.
Să ai 28%, să munceșți nouă luni de zile cu o organizație întreagă, investind resurse de timp, de bani, de energie, oameni, doar că să ajungi la 27%, adică să SCAZI este cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!
– În Slatina, sunt 48 de secții de votare. Liviu Voiculescu nu a câștigat absolut în niciuna dintre aceste secții de votare. În absolut niciuna. Nici măcar în secția de votare unde a copilărit și unde în mod normal ar trebui să îl cunoască toată lumea, nici măcar în secția unde locuiește acum…nicăieri. Să fie 48 de secții de votare și să nu câștigi niciuna este cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!
– Toți ceilalți candidați care contează au obținut peste numărul de voturi al votului de partid/ consilieri locali. Emil Moț, candidat, a obținut 1000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Marius Bălașa, candidat, a obținut 1000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Liviu voiculescu a obținut 500 de voturi SUB consiliul local. Asta înseamnă că aproximativ 500 de oameni au venit la vot, au dat încrederea consilierilor PNL, dar au spus cu voce tare NU VREM LIVIU VOICULESCU PRIMAR. Cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!”, a scris, marți, pe Facebook, Mario De Mezzo.

Tot marți, un membru al PNL Slatina a demisionat din partid, invocând managementul defectuos al partidului.

Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, a pierdut funcția de primar al Slatinei pentru care a candidat în fața candidatului PSD Emil Moț. Acesta a câștigat un nou mandat în fruntea Slatinei cu 49,74%, respectiv cu 12.529 voturi acumulate, în vreme ce Liviu Voiculescu a obținut doar 27,23%, adică 6.858 de voturi.

Nici organizația condusă de Voiculescu nu stă mai bine, după ce PNL Olt a reușit să câștige doar 13 primării, PSD-ului revenindu-i victoria în 95 de localități ale județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here