Scandal în jurul unor imagini cu presupuşi saci cu voturi. Se cere anularea alegerilor. Ce spune Jandarmeria

Marcel Ciolacu vrea anularea alegerilor pe București, acuzând că USR-PLus le-ar fi fraudat. De partea cealaltă, primarul ales al sectorului 1, Clotilde Armand, a spus ca „niciodată nu e prea târziu” pentru arestarea Gabrielei Firea și a lui Dan Tudorache.

Președintele PSD a distribuit miercuri seară pe contul său de Facebook mai multe imagini difuzate de Antena 3, afirmând că în imagini sunt membri USR-Plus care umblă la sacii cu voturi. Marcel Ciolacu solicită arestarea persoanelor pe care le acuză de fraudă electorală.

„Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face aşa ceva!!! Să vezi cum useriştii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la uşă, dar tu să dai vina pe alţii!!! În fapt, în faţa camerelor useriştii au făcut circ şi istericale, iar pe la spate fugeau în spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o ţară membră a Uniunii Europene! Toţi aceşti hoţi trebuie arestaţi urgent!” a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Cioacu amenință în continuare cu pușcăria, insistând în demisia lui Marcel Vela.

„Demisia VELA pentru că ţi-ai pus interlopii în uniformă de jandarm să păzească hoţii! PNL este părtaş la acest furt şi trebuie să răspundă pentru că Guvernul lor de incompetenţi şi hoţi a organizat alegerile! Vă asigur că lucrurile nu rămân aşa! Toţi veţi ajunge la puşcărie! Vom sesiza toate instituţiile internaţionale! Europa trebuie să ştie cine sunteţi, hoţilor!!! Alegerile au fost în mod evident fraudate şi trebuie anulate”.

Reacția lui Ciolacu vine după ce primarul în funcție Gabriela Firea a cerut repetarea alegerilor.

Clotilde Armand a sesizat CNA pentru fake-news

Față de acuzele PSD, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că imaginile cu presupusa fraudă la sacii de voturi sunt un fake-news și spune că a făcut plângere la CNA. Vrea și ea arestări, dar pentru Tudorache și Firea.

„Televiziunea unui turnător securist şi abonată ani de zile la banii Primăriei Capitalei, pe vremea când PMB era condusă de fosta lui angajată, difuzează imagini false despre membrii USR PLUS care «sustrag saci cu voturi». Fake news! Acele imagini sunt de la procesul de numărare şi persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare şi numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Aşa spune legea. Dar dna Firea şi fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD şi-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum ştiri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar nişte loseri disperaţi”, a reacționat Clotilde Armand, miercuri seară, tot pe Facebook.

Noul primar al Sectorului 1 a mai dezvăluit că PSD şi-a făcut sediul electoral deasupra sediului BES 1, acolo fiind prinşi ”în flagrant cu procese verbale în alb pregătite să măsluiască PV”.

Jandarmeria: încăperea unde se află voturile este sigilată

În urma scandalului cu presupusele Imagini, Jandarmeria București a explicat, miercuri seară, că încăperea în care se aflau sacii cu voturi era sigilată, iar în exteriorul clădirii mai multe persoane se filmau reciproc și provocau scandal.

Jandarmeria a precizat că are în atribuții paza clădirii, sigilarea și desigilarea camerei.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București.

Activitățile din încăperea sigilată unde se află sacii cu voturile nu sunt de competența Jandarmeriei, dar din exterior nu au intrat persoane neautorizate, a precizat instituția.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale este asigurată cu post permanent de protecţie. Accesul în zona respectivă este restricţionat pe timpul cât aceasta este sigilată şi permis doar celor care au acest drept. Persoanele care au intrat în clădirea în care se află şi Biroul Electoral, au fost legitimate şi nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricţionată”, a precizat Jandarmeria.

Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au început verificări pentru a stabili dacă imaginile difuzate de Antena 3 sunt reale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here