Unul din cei mai căutaţi români din lume a fost prins în Irlanda. Faptele pentru care a fost pus pe lista “Most Wanted”

Sursa foto: romaniatv.net

Un român, lider al unei grupări de criminalitate organizată ce acționa în Irlanda, a fost găsit în urma cooperării dintre polițiștii români și cei irlandezi. Pentru faptele sale, bărbatul făcea parte din categoria “Most Wanted”, figurând și pe site-ul EUROPOL.

Bărbatul era urmărit la nivel internațional pentru constituire a unui grup infracțional organizat, şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie calificată.

În fapt, în luna aprilie 2014, în timp ce se aflau în Irlanda, bărbatul, în calitate de lider, împreună cu alți cetățeni români, ar fi pus bazele unui grup de criminalitate organizată, cu scopul obținerii de venituri financiare din fapte ilegale și ar fi săvârșit acte materiale ale infracțiunilor de şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie calificată.

Împotriva lui, Tribunalul București – Secția I Penală a emis un mandat de arestare preventivă în anul 2019.

Urmărit la nivel național și internațional, el a fost prins în 28 septembrie de autoritățile judiciare irlandeze, transmite Poliția Română.

Bărbatul făcea parte din categoria Most Wanted, figurând și pe site-ul EUROPOL (www.eumostwanted.eu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here