Florin Cîţu face anunţul aşteptat de toţi românii. Ce se întâmplă cu plata taxelor

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care se reglementează eşalonarea la plată în formă simplificată a obligaţiilor bugetare pentru o perioadă de 12 luni, pentru taxele cumulate de la data intrării în starea de urgenţă, până la data de 25 octombrie 2020.

Cîţu a făcut anunţul în cadrul şedinţei de guvern, fiind întrebat de premierul Ludovic Orban la ce ar trebui să se aştepte mediul de afaceri pe finalul acestui an.

“Deja la Ministerul de Finanţe se lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se reglementează eşalonarea la plată în formă simplificată a obligaţiilor bugetare. Ştim foarte bine că pe 25 octombrie o parte din aceste măsuri expiră, dar, în acelaşi timp, ştim foarte bine că există sectoare în economie care încă nu şi-au revenit 100%. Avem această ordonanţă care va reglementa eşalonarea la plată în formă simplificată, este o eşalonare care se acordă pe o perioadă de 12 luni de zile pentru obligaţii cumulate de la data intrării în starea de urgenţă până în data de 25 octombrie 2020, inclusiv.

Deci, pe toată această perioadă în care s-au acumulat obligaţii putem să le eşalonăm, cu condiţia ca debitorul să nu fi înregistrat obligaţii fiscale înainte de intrarea în starea de urgenţă, deci să fi fost buni plătitori înainte de intrarea în starea de urgenţă”, a spus Florin Cîţu, joi, în şedinţa de guvern.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here