Olt: Numărul mare de infectări cu SARS-CoV-2 a intensificat controalele oamenilor legii. Peste 300 de amenzi, aplicate în patru zile / FOTO

Numărul mare de cazuri de coronavirus apărute la nivelul județului Olt a dus la intensificarea activităților de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în perioada 1-4 octombrie 2020, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, al Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au acționat în zonele aglomerate.

La activităţile desfăşurate au participat, zilnic, peste 200 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali.

Astfel, au fost verificate aproximativ 1.500 de persoane și 450 de obiective.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  peste 300 de sancţiuni contravenţionale în dintre acestea, 270 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

„Duminică, 4 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune punctuală, cu precădere în piețele din județ. Adiacent activităţilor desfăşurate pentru limitarea răspândirii virusului Covid 19, poliţiştii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare 35.000 de lei”, a declarat Alexandra Dicu, reperezentantul Poliției Olt.

Oamenii legii nu vor tolera nicio abatere făcută, cetățenii fiind îndrumați să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție și să nu se expună riscurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here